Судак в духовці під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю готувати судака, риба вважається смачною, в ній дуже мало кісток, але, на жаль, вона трохи сухувата. Саме тому я розповім, як приготувати судака в духовці під сметанним соусом.
Один з найпростіших способів приготування риби - запікання. Завдяки чому рибка зберігає свої корисні властивості і не потрібно довго стояти біля плити. Судак добре поєднується з різними соусами: наприклад, з томатним або вершковим, тому кожен може вибрати підходящий для себе. Готову рибу подаю з картоплею (відварною, печеним або пюре) або овочами (свіжий, запеченими).
- Судак - 4 штуки
- Сіль і спеції - За смаком
- Крем - 100 мілілітрів
- Сир - 50 грам
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - За смаком
1. Рибку очищаю від луски, відрізаю у неї голову, хвіст і плавники, трохи потрібно попрацювати, тому як рибка невелика.
2. Розрізаю черево, видаляю всі нутрощі, ретельно промиваю рибу під проточною водою.
3. Посипаю рибу всередині і зовні сіллю, перекладаю її в миску і відправляю в холодильник на 2-3 годину.
4. Борошно насипаю в миску, обвалюють у ній рибку. Сковороду з соняшниковою олією гарненько розігріваю, відправляю на неї рибу.
5. Обсмажую судака з двох сторін до рум'яної скоринки.
6. Сметану змішую з подрібненим сиром, за смаком додаю спеції (базилік і майоран).
7. Деко застеляють пергаментом, змащую його вершковим маслом, викладаю на нього рибу.
8. Заливаю рибку отриманим сметанним соусом і відправляю в розігрітий до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
9. Готового судака дістаю з духовки і розрізаю на шматочки.
10. Подаю рибку під сметанним соусом з відвареною картоплею і зеленню. Смачного!