Судак під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся відмінним рецептом судака під сметанним соусом! Він дозволяє приготувати рибу так, щоб вона була ніжною і дуже соковитою! Таке блюдо прикрасить будь-який гарнір. Рекомендую приготувати!
Цей простий рецепт судака під сметанним соусом вам обов'язково сподобається! Блюдо виходить ситним і ніжним. Думаю, що поєднання лимона і риби не здасться вам дивовижним, але про те, що можна змішувати сир і сметану (для соусу до риби), здогадаються не всі. І дарма: соус набуває густу приємну консистенцію і цікаві смакові нотки!
- Судак - 1 кілограм
- Зелень - 0.3 пучка (половина - для маринаду, половина - в соус)
- Лимон - 0.5 штуки (знадобиться тільки сік. Половина - для маринаду, половина - в соус. У соус також можна додати цедру (по бажанню).)
- Часник - 3 зубчики
- Koriandr - 1 щіпка
- Орегано - 1 щіпка
- Сир - 50 грам
- Крем - 100 грам (можна замінити вершками або несолодким йогуртом)
- Сіль - За смаком
1. Рибу нарізаємо, ретельно очищаємо від кісток і луски. Ріжемо шматочками, кожен з яких ретельно обмиваємо. Рибу трохи обсушуємо і натираємо подрібненої свіжою зеленню, сіллю і коріандром. Збризгуємо лимонним соком і залишаємо постояти півгодини-годину в холодильнику.
2. Рибу можна і запекти, і обсмажити. Я ж вважаю за краще обсмажувати її в борошні у фритюрі. Для цього розжарюється в сотейнику масло. Потім опускаю рибу спочатку в борошно, а потім - в сотейник. Смажу до готовності.
3. Готові шматочки риби відкинемо на серветки, щоб вбралася зайва рідина. А самі готуємо соус. У блендері перетираємо сир зі сметаною, лимонним соком і цедрою. Далі додаємо подрібнену зелень і часник. В останню чергу - орегано і сіль за смаком.
4. І ось така краса виходить! Смачного!