Голубці під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Якось мама завжди готувала таке блюдо як голубці під томатно-сметанним соусом. Томатна нотка мені якось набридла, і я вирішила спробувати приготувати цю страву на сметані. Вийшло смачно!
Голубці - страва славягнской кухні, хоча і в кухнях інших країн світу зустрічаються побратими цього чудового блюда. Наші предки голубці не просто гасили, а млоїли в російській печі. Від цього блюдо виходило неймовірно ніжним. У селах голубці готують дуже маленькими. Так практичніше. В даному рецепті ми не ставимо такого завдання, тому можна готувати як маленькі голубці (на один зубок), так і нормального, "правильного" розміру.
- Капуста білокачанна - 1 штука
- Фарш м'ясний - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Крем - 400 грам
- Вода - 3 склянки
- Гречана каша - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершки або молоко - 1 Склянка
- Спеції - За смаком
У ємність помістіть фарш. Фарш можна взяти покупної або приготований в домашніх умовах. Дрібно наріжте очищену цибулю. Додайте цибулю до фаршу.
Відварну гречку (я варила гречку 7 хвилин в киплячій воді) потрібно додати до фаршу.
До фаршу додайте також сіль і спеції (на ваш смак). Додайте 0, 5 склянки води. Вимішайте фарш. Потім додайте знову води (0, 5 склянки) і знову вимісіть фарш. Воду краще використовувати крижану.
Качан капусти опустіть в киплячу воду так, щоб капуста була повністю покрита водою. Варіть 15 хвилин. Дістаньте качан капусти і остудіть. Розберіть капусту на листя. Жорстку частина листа відбийте молоточком для м'яса. На край листа викладіть м'ясну котлету, сфорязикну з підготовленого фаршу.
Оберніть лист навколо м'ясної котлети конвертиком.
Покладіть підготовлені голубці в каструлю. Залийте м'ясним бульйоном або водою так, щоб рівень води до половини закрив голубці.
Приготуйте сметанний соус. Для цього в сковороду влийте рослинне масло. На рослинному маслі обсмажте 1 столову ложку борошна. Коли мука обжарится, влийте 10% вершки і все швидко розмішайте. Додайте 400 грамів сметани, знову розмішайте. Приправити сіллю і poperčite. Дайте покипіти 2-3 хвилини - і вимикайте.
Сметанний соус викладіть в каструлю. Поставте каструлю на вогонь, варіть на повільному вогні 40 хвилин.
Подайте голубці до столу. Смачного!