Ледачі голубці під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Ось уже багато років голубці - улюблене і бажане блюдо на нашому столі. Коли у мене немає часу, то готую спрощений варіант цієї страви. Сьогодні розповім, як приготувати соус для ледачих голубців.
Приготування голубців - процес трудомісткий, він вимагає тривалого часу на обробку качана, формування голубців і їх подальше гасіння. Це найвдаліший варіант для тих, у кого немає часу на тривале перебування на кухні. А які голубці обходяться без соусу? Тому розповім і покажу, як приготувати соус для ледачих голубців.
- Фарш - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Капуста - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Мал - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Гірчичний - За смаком
- Крем - 150 грам
1. Мал промиваю і кладу в склянку, заливаю окропом, залишаю на півгодини для набухання.
2. Капусту спочатку мою, а потім натираю на крупній тертці.
3. У миску кладу фарш змішаний, вбиваю куряче яйце і додаю подрібнену капусту, за смаком солю і перчу.
4. Ріпчасту цибулю очищаю від лушпиння і мою, потім нарізаю дрібними кубиками.
5. В останню чергу додаю пропарений рис і подрібнену цибулю до фаршу, перемішую.
6. Частина борошна (2 столові ложки) насипаю в миску, з отриманого фаршу формую невеликі котлетки-голубці, які обвалюють в борошні. Обсмажую голубці на розпеченій сковороді з додаванням соняшникової олії, щоб вони злегка "схопилися" .
7. Борошно, що залишилося з'єдную з гірчицею, чорним перцем і сіллю, додаю сметану, розбавляю 1, 5 склянками води.
8. Все ліниві голубці складаю в каструлю (без додавання масла).
9. Вливаю приготований сметанний соус, відправляю каструлю на вогонь.
10. Готую після закипання на слабкому вогні під закритою кришкою близько 20 хвилин, час від часу помішують.
11. Подаю ліниві голубці з макаронами (черепашками) і свіжою зеленню, смачного!