Рецепт Креветки, запечені під сметанним соусом фото

Креветки, запечені під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Креветки , Морепродукти
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 35 хв.

Блюдо прекрасно підійде в якості закуски до святкового столу, воно просте, але дуже смачне. Записуйте рецепт, як приготувати креветки, запечені під сметанним соусом. Ситно, смачно і просто.

Опис приготування:

Морепродукти завжди вигідно виглядають на столі, вони вишукані і неймовірно смачні. Креветки - один з найдоступніших за вартістю морепродуктів, тому вони настільки популярні і затребувані. Сметанний соус вигідно підкреслює їх солодкуватий присмак і додає соковитості.

1. Креветки у мене заморожені. Без розморожування, відварюю їх у підсоленій воді близько 2-3 хвилин. Зливаю воду і остуджують креветки, потім чищу їх.

2. Креветки нарізаю шматочками, а кілька штук залишаю цілими для прикраси.

3. Трохи води, в якій варив креветки, переливаю в стакан, додаю борошно і перемішую до консистенції рідкої сметани, додаю ще 4 столові ложки відвару.

4. До борошняної суміші додаю сметану і майонез, солю і перемішую до однорідної консистенції.

5. Подрібнені креветки з нарубаного зеленню викладаю в спеціальні маленькі форми для випічки, заливаю їх сметанним соусом, потім кладу цілі штучки і посипаю подрібненим на крупній тертці сиром.

6. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці близько 15 хвилин. Подаю блюдо горячим.


  • Креветки - 200 грам
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Майонез - 1 Ст. Ложка
  • Сир - 50 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Зелень - За смаком
Морепродукти завжди вигідно виглядають на столі, вони вишукані і неймовірно смачні. Креветки - один з найдоступніших за вартістю морепродуктів, тому вони настільки популярні і затребувані. Сметанний соус вигідно підкреслює їх солодкуватий присмак і додає соковитості.

1. Креветки у мене заморожені. Без розморожування, відварюю їх у підсоленій воді близько 2-3 хвилин. Зливаю воду і остуджують креветки, потім чищу їх.

2. Креветки нарізаю шматочками, а кілька штук залишаю цілими для прикраси.

3. Трохи води, в якій варив креветки, переливаю в стакан, додаю борошно і перемішую до консистенції рідкої сметани, додаю ще 4 столові ложки відвару.

4. До борошняної суміші додаю сметану і майонез, солю і перемішую до однорідної консистенції.

5. Подрібнені креветки з нарубаного зеленню викладаю в спеціальні маленькі форми для випічки, заливаю їх сметанним соусом, потім кладу цілі штучки і посипаю подрібненим на крупній тертці сиром.

6. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці близько 15 хвилин. Подаю блюдо горячим.

Схожі рецепти