Креветки, запечені під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо прекрасно підійде в якості закуски до святкового столу, воно просте, але дуже смачне. Записуйте рецепт, як приготувати креветки, запечені під сметанним соусом. Ситно, смачно і просто.
Морепродукти завжди вигідно виглядають на столі, вони вишукані і неймовірно смачні. Креветки - один з найдоступніших за вартістю морепродуктів, тому вони настільки популярні і затребувані. Сметанний соус вигідно підкреслює їх солодкуватий присмак і додає соковитості.
1. Креветки у мене заморожені. Без розморожування, відварюю їх у підсоленій воді близько 2-3 хвилин. Зливаю воду і остуджують креветки, потім чищу їх.
2. Креветки нарізаю шматочками, а кілька штук залишаю цілими для прикраси.
3. Трохи води, в якій варив креветки, переливаю в стакан, додаю борошно і перемішую до консистенції рідкої сметани, додаю ще 4 столові ложки відвару.
4. До борошняної суміші додаю сметану і майонез, солю і перемішую до однорідної консистенції.
5. Подрібнені креветки з нарубаного зеленню викладаю в спеціальні маленькі форми для випічки, заливаю їх сметанним соусом, потім кладу цілі штучки і посипаю подрібненим на крупній тертці сиром.
6. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці близько 15 хвилин. Подаю блюдо горячим.
- Креветки - 200 грам
- Вода - 1, 5 склянки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Сир - 50 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Креветки у мене заморожені. Без розморожування, відварюю їх у підсоленій воді близько 2-3 хвилин. Зливаю воду і остуджують креветки, потім чищу їх.
2. Креветки нарізаю шматочками, а кілька штук залишаю цілими для прикраси.
3. Трохи води, в якій варив креветки, переливаю в стакан, додаю борошно і перемішую до консистенції рідкої сметани, додаю ще 4 столові ложки відвару.
4. До борошняної суміші додаю сметану і майонез, солю і перемішую до однорідної консистенції.
5. Подрібнені креветки з нарубаного зеленню викладаю в спеціальні маленькі форми для випічки, заливаю їх сметанним соусом, потім кладу цілі штучки і посипаю подрібненим на крупній тертці сиром.
6. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці близько 15 хвилин. Подаю блюдо горячим.