Креветки, запечені під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Улюбленими ласощами в нашій родині вважаються креветки: великі і маленькі, відварні або смажені, в салатах або самі по собі. Ділюся одним з рецептів, як приготувати креветки, запечені під соусом.
Найчастіше до креветок подаю цитрусовий соус або вершковий, недавно робив креветки з томатним соусом, такі традиційно готують на Криті. Смак готового блюда мені дуже сподобався. Креветки вийшли соковитими, ароматними і цікавими. Подаю их без гарнира, з ломиком білого хліба і зеленню.
- Креветки дрібні - 300 грам
- Креветки королівські - 10 штук
- Помідор - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Фета - 100 грам
- Орегано - 5 грам
- Базилік - 5 грам
- Часник - 1 зубчик
- Петрушка - 1/4 пучка
- Оливкова олія - За смаком
1. Помідори мою, роблю хрестоподібні надрізи і заливаю їх окропом, залишаю на 2 хвилини, потім очищаю від шкірки. Подрібнюю почищені помідори в однорідну суміш.
2. До томатному пюре додаю спеції (сухі орегано і базилік), чищу часник і пропускаю його через прес, додаю в пюре.
3. Фету викладаю в миску і розминають виделкою в дрібні шматочки, додаю до томатів.
4. Цибулину очищаю, промиваю під проточною водою і нарізаю дрібними кубиками.
5. У сотейник наливаю оливкова олія, гарненько розігріваю і обсмажую цибулю до золотистого кольору.
6. Перекладаю приготований лук до соусу, гарненько перемішую.
7. У форму для випікання викладаю розморожені і злегка проварені креветки (дрібні).
8. Акуратно заливаю креветки приготовленим томатним соусом, викладаю великі очищені креветки.
9. Мою і нарізаю дрібно петрушку (можна іншу зелень), посипаю ній блюдо.
10. Відправляю креветки в розігрітий до 170-180 градусів духовку на 30 хвилин.
11. Подаю креветки з скибочками білого хліба, щоб потім вмочати його в залишки соусу.