Рецепт Креветки під сметанним соусом фото

Креветки під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На швидку руку , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 25 хв.

З усіх доступних морепродуктів дуже люблю креветки. По перше, вони недорогі, по-друге, просто готуються. Розповім рецепт, яким часто користуюся, як приготувати креветки під сметанним соусом.

Опис приготування:

На відміну від кальмарів, яких легко переварити, по гребінці, які дуже дорогі, креветки доступніші за ціною (але є і дорогі), і мороки з ними дуже мало. Намагаюся купувати охолоджені креветки в вакуумі, рідше в глазурі. Готую їх по-різному: смажу в соусі і ароматних травах, відварюю або запікаю в духовці. Дуже люблю всілякі закуски з креветок, які завжди на ура йдуть при будь-якому застілля.

1. Креветки у мене не заморожені, а охолоджені і упаковані в вакуум. Дістаю їх і чищу, потім відкидаю на друшляк і промиваю під проточною водою.

2. Промиті креветки обтираю трохи серветками і перекладаю в миску, солю і перчу їх трохи.

3. Сковороду ставлю на слабкий вогонь, викладаю масло і розтоплюю його.

4. До розтопленого масла вливаю сметану, гарненько перемішую і прогріваю на слабкому вогні.

5. Мою і подрібнюю трохи петрушки, додаю її на сковороду.

6. У сметанний соус кладу креветки і накриваю їх кришкою, готую на слабкому вогні 15-20 хвилин.

7. Чищу часник і пропускаю його через прес, додаю його в самому кінці, для 2-3 хвилини.

8. Готові креветки подаю на стіл гарячими і прикрашаю гілочкою петрушки.


  • Креветки - 500 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Сіль - 1 щіпка
  • Петрушка - За смаком
  • Крем - 250 грам
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Вершкове масло - 50 грам
На відміну від кальмарів, яких легко переварити, по гребінці, які дуже дорогі, креветки доступніші за ціною (але є і дорогі), і мороки з ними дуже мало. Намагаюся купувати охолоджені креветки в вакуумі, рідше в глазурі. Готую їх по-різному: смажу в соусі і ароматних травах, відварюю або запікаю в духовці. Дуже люблю всілякі закуски з креветок, які завжди на ура йдуть при будь-якому застілля.

1. Креветки у мене не заморожені, а охолоджені і упаковані в вакуум. Дістаю їх і чищу, потім відкидаю на друшляк і промиваю під проточною водою.

2. Промиті креветки обтираю трохи серветками і перекладаю в миску, солю і перчу їх трохи.

3. Сковороду ставлю на слабкий вогонь, викладаю масло і розтоплюю його.

4. До розтопленого масла вливаю сметану, гарненько перемішую і прогріваю на слабкому вогні.

5. Мою і подрібнюю трохи петрушки, додаю її на сковороду.

6. У сметанний соус кладу креветки і накриваю їх кришкою, готую на слабкому вогні 15-20 хвилин.

7. Чищу часник і пропускаю його через прес, додаю його в самому кінці, для 2-3 хвилини.

8. Готові креветки подаю на стіл гарячими і прикрашаю гілочкою петрушки.

Схожі рецепти