Креветки під сметанним соусом
(покроковий рецепт з фото)
З усіх доступних морепродуктів дуже люблю креветки. По перше, вони недорогі, по-друге, просто готуються. Розповім рецепт, яким часто користуюся, як приготувати креветки під сметанним соусом.
На відміну від кальмарів, яких легко переварити, по гребінці, які дуже дорогі, креветки доступніші за ціною (але є і дорогі), і мороки з ними дуже мало. Намагаюся купувати охолоджені креветки в вакуумі, рідше в глазурі. Готую їх по-різному: смажу в соусі і ароматних травах, відварюю або запікаю в духовці. Дуже люблю всілякі закуски з креветок, які завжди на ура йдуть при будь-якому застілля.
1. Креветки у мене не заморожені, а охолоджені і упаковані в вакуум. Дістаю їх і чищу, потім відкидаю на друшляк і промиваю під проточною водою.
2. Промиті креветки обтираю трохи серветками і перекладаю в миску, солю і перчу їх трохи.
3. Сковороду ставлю на слабкий вогонь, викладаю масло і розтоплюю його.
4. До розтопленого масла вливаю сметану, гарненько перемішую і прогріваю на слабкому вогні.
5. Мою і подрібнюю трохи петрушки, додаю її на сковороду.
6. У сметанний соус кладу креветки і накриваю їх кришкою, готую на слабкому вогні 15-20 хвилин.
7. Чищу часник і пропускаю його через прес, додаю його в самому кінці, для 2-3 хвилини.
8. Готові креветки подаю на стіл гарячими і прикрашаю гілочкою петрушки.
- Креветки - 500 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Петрушка - За смаком
- Крем - 250 грам
- Чорний мелений перець - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
1. Креветки у мене не заморожені, а охолоджені і упаковані в вакуум. Дістаю їх і чищу, потім відкидаю на друшляк і промиваю під проточною водою.
2. Промиті креветки обтираю трохи серветками і перекладаю в миску, солю і перчу їх трохи.
3. Сковороду ставлю на слабкий вогонь, викладаю масло і розтоплюю його.
4. До розтопленого масла вливаю сметану, гарненько перемішую і прогріваю на слабкому вогні.
5. Мою і подрібнюю трохи петрушки, додаю її на сковороду.
6. У сметанний соус кладу креветки і накриваю їх кришкою, готую на слабкому вогні 15-20 хвилин.
7. Чищу часник і пропускаю його через прес, додаю його в самому кінці, для 2-3 хвилини.
8. Готові креветки подаю на стіл гарячими і прикрашаю гілочкою петрушки.