Креветки під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо, яке добре поєднується з рисом. Любителі морепродуктів особливо оцінять креветки під вершковим соусом в домашніх умовах.
Історія замовчує про те, коли вперше і хто приготував креветки. Сьогодні вони популярні в усьому світі, і готують їх різними способами. Популярним поєднанням є креветки під вершковим соусом, приготувати які можна менше, ніж за годину (разом з гарніром).
- Креветки - 400 грам
- Вершки - 200 грам
- Зелень і спеції - За смаком
- Сік лимона - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Вершкове масло - 100 грам
1. Завдяки високим поживним речовинам креветки користуються попитом. Готувати і вживати в їжу їх можна по-різному. З ними добре поєднується вершковий соус, часник і зелень.
2. Поки відварюються креветки, потрібно зробити соус: часник подрібнюємо і відправляємо на сковороду смажитися на вершковому маслі.
3. Додаємо вершки, tusim навколо 5 хвилин на слабкому вогні.
4. Відправляємо до соусу зелень і спеції, продовжуємо тушкувати.
5. Креветки очищаємо від панцира, в самому кінці відправляємо до соусу, тушіваем близько 5 хвилин - і знімаємо з вогню.
6. Подаємо в гарячому вигляді як самостійне блюдо або разом з гарніром. Дуже добре з креветками поєднується паста або рис.