Хек під томатним маринадом
(покроковий рецепт з фото)
Будь-яку морську рибу можна приготувати запропонованим способом, оскільки томатний соус не тільки доповнює смак риби, але і добре поєднується з гарніром (макаронними виробами, рисом або картоплею).
Хек під томатним маринадом - відмінна альтернатива іншим других страв, включаючи м'ясні. Таку рибу можна приготувати на обід і вечерю. Вона ідеально хороша не тільки в гарячому, але і в холодному вигляді. Готується вона всього 30 хвилин.
- Хек - 1-2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штук
- Томатна паста - 30 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Щепоток
1. Ретельно миємо й чистимо рибу, після чого нарізаємо шматками середньої товщини (приблизно 2 см).
2. Обвалюють рибу в борошні і смажимо на олії. Не поспішайте солити рибу, щоб вона не прилипла до сковороди під час смаження.
3. Коли переверне на зворотну сторону, можна і посолити за смаком. Смажимо з обох боків до рум'яного кольору.
4. Знімаємо обсмажену рибу, після чого смажимо подрібнені цибулю і моркву. Коли овочі стануть золотистими, додайте томатну пасту і смажте ще хвилину.
5. Додайте воду, оцет і цукор і доведіть до кипіння.
6. Викладаємо рибу і тушкуємо близько 15 хвилин на середньому вогні.
7. За той час, поки смажилася риба, можна приготувати гарнір. З маринадом добре поєднуються макарони, рис і картопляне пюре.