Рецепт Хек під томатним маринадом фото

Хек під томатним маринадом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Морква , Цибуля , Хек
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Будь-яку морську рибу можна приготувати запропонованим способом, оскільки томатний соус не тільки доповнює смак риби, але і добре поєднується з гарніром (макаронними виробами, рисом або картоплею).

Опис приготування:

Хек під томатним маринадом - відмінна альтернатива іншим других страв, включаючи м'ясні. Таку рибу можна приготувати на обід і вечерю. Вона ідеально хороша не тільки в гарячому, але і в холодному вигляді. Готується вона всього 30 хвилин.

  • Хек - 1-2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штук
  • Томатна паста - 30 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Щепоток
хек під томатним маринадом - фото крок 1
1. Ретельно миємо й чистимо рибу, після чого нарізаємо шматками середньої товщини (приблизно 2 см).
хек під томатним маринадом - фото крок 2
2. Обвалюють рибу в борошні і смажимо на олії. Не поспішайте солити рибу, щоб вона не прилипла до сковороди під час смаження.
хек під томатним маринадом - фото крок 3
3. Коли переверне на зворотну сторону, можна і посолити за смаком. Смажимо з обох боків до рум'яного кольору.
хек під томатним маринадом - фото крок 4
4. Знімаємо обсмажену рибу, після чого смажимо подрібнені цибулю і моркву. Коли овочі стануть золотистими, додайте томатну пасту і смажте ще хвилину.
хек під томатним маринадом - фото крок 5
5. Додайте воду, оцет і цукор і доведіть до кипіння.
хек під томатним маринадом - фото крок 6
6. Викладаємо рибу і тушкуємо близько 15 хвилин на середньому вогні.
хек під томатним маринадом - фото крок 7
7. За той час, поки смажилася риба, можна приготувати гарнір. З маринадом добре поєднуються макарони, рис і картопляне пюре.

Схожі рецепти