Рецепт Хек під fistaškami фото

Хек під fistaškami
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Молочні продукти , Горіхи , Хек
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 1-3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хед під фісташками - традиційне іспанське блюдо. Незважаючи на складність його приготування, воно досить популярне. За цим рецептом ви зможете перетворити хек і зробити його досконалим.

Опис приготування:

Як відомо, хек - джерело вітамінів, мінералів і білка. Якщо їсти цю рибу хоча б пару разів на місяць, то можна нормалізувати обмін речовин і рівень цукру в крові. Хек можна вводять в раціон навіть дітям. За цим рецептом хек під фісташками виходить не тільки смачним і ніжним, але ще і з хрусткою скоринкою. Раджу взяти на озброєння цей рецепт, оскільки таку рибку можна приготувати навіть на святковий стіл.

  • Хек - 1 штука
  • Цибуля - 1 штук
  • Сухарики готові - 10 грам (білі)
  • Fistashki - 70 грам
  • Твердий сир - 100 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Зелень - 20 грам
  • Яйця - 2 штук
  • Борошно - 4 Ст. Ложки
  • Сіль і спеції - За смаком
хек під fistaškami - фото крок 1
1. Ця страва готується в кілька етапів, тому розповідаю все покроково. Хек потрібно брати без голови, очищений. Варіацій його приготування існує велика кількість, і ось одна з них…
хек під fistaškami - фото крок 2
2. Нашу рибку ми будемо шпіговивать вітамінним маслом, а готується воно так: рубаємо дрібно зелень і змішуємо її з маслом.
хек під fistaškami - фото крок 3
3. Тепер викладаємо на харчову плівку і загортаємо її рулетиком. Відправляємо в морозильну камеру до певного моменту.
хек під fistaškami - фото крок 4
4. Тепер робимо"шубку" для риби: натираємо твердий сир на середню терку.
хек під fistaškami - фото крок 5
5. Очищаємо і подрібнюємо фісташки. Я зазвичай загортаю їх в харчову плівку або пакет і тисну качалкою, щоб вони не розліталися.
хек під fistaškami - фото крок 6
6. Змішуємо сир з фісташками.
хек під fistaškami - фото крок 7
7. Точно також подрібнюємо сухарики. У мене були свої, але можна купити вже готові пшеничні сухарики.
хек під fistaškami - фото крок 8
8. І відправляємо сухарики до сиру і фісташками. Тепер все перемішуємо і відставляємо в сторону.
хек під fistaškami - фото крок 9
9. Тепер беремо нашу тушку, обрізаємо плавники і дістаємо наше вітамінне масло. Рубаємо його ножем, робимо надрізи і вставляємо масло в надрізи.
хек під fistaškami - фото крок 10
10. Щоб масло не випливало, а просочило рибу, обвалюють її в борошні й обсмажуємо на сковороді з обох боків до рум'яного кольору.
хек під fistaškami - фото крок 11
11. Викладаємо на тарілку, щоб вона трохи охолола.
хек під fistaškami - фото крок 12
12. Тепер беремо пергамент (а краще фольгу) і викладаємо нарізану кільцями цибулю. Це буде наша овочева подушка.
хек під fistaškami - фото крок 13
13. Збиваємо окремо яйця, додаємо сіль і спеції і обвалюють у них нашу смажену тушку.
хек під fistaškami - фото крок 14
14. Потім обвалюють в"шубці" від fistašek, сиру і сухариків і викладаємо на цибулю. Загортаємо рибу (якщо хочете, щоб вона почервоніла, просто викладіть на подушку з лука і відправте в духовку, НЕ загортаючи). Запікається хек близько 25 хвилин при температурі 180 градусів.
хек під fistaškami - фото крок 15
15. Дайте готової рибку трохи охолонути, після чого можна трохи присипати її фісташкової посипкою і подавати на листках салату.

Схожі рецепти