Хек під fistaškami
(покроковий рецепт з фото)
Хед під фісташками - традиційне іспанське блюдо. Незважаючи на складність його приготування, воно досить популярне. За цим рецептом ви зможете перетворити хек і зробити його досконалим.
Як відомо, хек - джерело вітамінів, мінералів і білка. Якщо їсти цю рибу хоча б пару разів на місяць, то можна нормалізувати обмін речовин і рівень цукру в крові. Хек можна вводять в раціон навіть дітям. За цим рецептом хек під фісташками виходить не тільки смачним і ніжним, але ще і з хрусткою скоринкою. Раджу взяти на озброєння цей рецепт, оскільки таку рибку можна приготувати навіть на святковий стіл.
- Хек - 1 штука
- Цибуля - 1 штук
- Сухарики готові - 10 грам (білі)
- Fistashki - 70 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Зелень - 20 грам
- Яйця - 2 штук
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком
1. Ця страва готується в кілька етапів, тому розповідаю все покроково. Хек потрібно брати без голови, очищений. Варіацій його приготування існує велика кількість, і ось одна з них…
2. Нашу рибку ми будемо шпіговивать вітамінним маслом, а готується воно так: рубаємо дрібно зелень і змішуємо її з маслом.
3. Тепер викладаємо на харчову плівку і загортаємо її рулетиком. Відправляємо в морозильну камеру до певного моменту.
4. Тепер робимо "шубку" для риби: натираємо твердий сир на середню терку.
5. Очищаємо і подрібнюємо фісташки. Я зазвичай загортаю їх в харчову плівку або пакет і тисну качалкою, щоб вони не розліталися.
6. Змішуємо сир з фісташками.
7. Точно також подрібнюємо сухарики. У мене були свої, але можна купити вже готові пшеничні сухарики.
8. І відправляємо сухарики до сиру і фісташками. Тепер все перемішуємо і відставляємо в сторону.
9. Тепер беремо нашу тушку, обрізаємо плавники і дістаємо наше вітамінне масло. Рубаємо його ножем, робимо надрізи і вставляємо масло в надрізи.
10. Щоб масло не випливало, а просочило рибу, обвалюють її в борошні й обсмажуємо на сковороді з обох боків до рум'яного кольору.
11. Викладаємо на тарілку, щоб вона трохи охолола.
12. Тепер беремо пергамент (а краще фольгу) і викладаємо нарізану кільцями цибулю. Це буде наша овочева подушка.
13. Збиваємо окремо яйця, додаємо сіль і спеції і обвалюють у них нашу смажену тушку.
14. Потім обвалюють в "шубці" від fistašek, сиру і сухариків і викладаємо на цибулю. Загортаємо рибу (якщо хочете, щоб вона почервоніла, просто викладіть на подушку з лука і відправте в духовку, НЕ загортаючи). Запікається хек близько 25 хвилин при температурі 180 градусів.
15. Дайте готової рибку трохи охолонути, після чого можна трохи присипати її фісташкової посипкою і подавати на листках салату.