Хек смажений
(покроковий рецепт з фото)
Хек - риба з білим філе, яка живе в морських водах. Вона відрізняється невеликою кількістю кісток і дієтичним м'ясом. При цьому варто її тушка недорого. Ось я і вирішила купити і подати її до столу.
Блюдо у мене вийшло не дуже низькокалорійним, але все-таки дуже смачним і ніжним. Пропоную вам прочитати про те, як приготувати хека, смаженого в клярі. Технологія досить проста, головне, щоб зовсім не було кісточок. А на гарнір підійде варена картопля і овочевий салат.
- Хек - 1 кілограм
- Яйце - 4 штуки
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Хека промийте, видаліть у нього кісточки, попатраєте і наріжте тушку порційними шматочками. Не забудьте прибрати хвіст, голову і плавники. Рибу посоліть і поперчіть. Залиште її на 15 хвилин.
Зробіть кляр. Збийте в мисці молоко з яйцями.
Всипте борошно. Збийте кляр до єдиної консистенції.
Хек умочіть в готовому клярі.
Обсмажте шматочки риби в олії до готовності. Смачного!