Хек на овочевій подушці
(покроковий рецепт з фото)
Люблю такі страви, які поєднують в собі і гарнір, і рибу. Ось і це з таких універсальних страв. Ніжна соковита рибка з гарніром з овочів. Мінімум зусиль: нарізав, склав в форму і в духовку!
Беріть рецепт на замітку і експериментуйте з інгредієнтами! Риба може бути будь-яка, бажано з невеликою кількістю кісток. Більш того, це може бути навіть не риба, а м'ясо або курка. А вже з овочами зовсім простір для фантазії: і картопля, нарізаний кружками, і цибулю, і баклажани, кабачки, морква, - все це прекрасно підійде для цієї страви!
- Хек - 4 штуки
- Капуста білокачанна - 400 грам
- Помідор - 1 штука
- Цибуля зелена - 1/2 пучка
- Зелень - 1 пучок
- Квасоля стручкова - 150 грам
- Сік лимона - 3 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 1 штука
- Крем - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
1. Капусту наріжте соломкою.
2. Викладіть у жароміцних форму першим шаром.
3. Потім викладіть стручкову квасолю.
4. Помідор наріжте кубиком.
5. Викладіть на квасолю.
6. Наріжте зелень і цибулю.
7. Викладіть наступним шаром.
8. Відокремте філе риби від кісток (можна покласти тушку і цілком).
9. Викладіть на овочі, трохи вдавлюючи в них.. Додати сіль, поперчіть. Полийте соком лимона і олією. Накрийте фольгою і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці, 30 хвилин.
10. Змішайте яйце зі сметаною, приправити сіллю.
11. Дістаньте форму з духовки, залийте яєчно-сметанною сумішшю.
12. Запікайте ще 15 хвилин.
13. Смачного!