Рецепт Скумбрія на овочевій подушці фото

Скумбрія на овочевій подушці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Скумбрія
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви в рукаві

Скумбрія, приготована в духовці, виходить не тільки корисною, але і смачною. Овочі дають приємний аромат і соковитість готового блюда. Так само, зручно готувати основне блюдо і гарнір одночасно.

Рецепт простий і не вимагає спеціальних навичок. Головне добре випатрати рибу і прибрати темну плівку всередині скумбрії. Овочі вибирайте на свій смак. Можна використовувати моркву, селера, корінь петрушки, брокколі або кольорову капусту.

  • Скумблія - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Картопля - 1-2 штук
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Сіль - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
  • Лимон - 1 часточка
скумбрія на овочевій подушці - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
скумбрія на овочевій подушці - фото крок 2
Рибу потрошимо і промиваємо в холодній воді. Хвіст, голову і плавники видаляємо.
скумбрія на овочевій подушці - фото крок 3
Підготуємо овочі. Лук і картоплю чистимо, ріжемо крупно і викладаємо в миску.
скумбрія на овочевій подушці - фото крок 4
Додаємо зубчики часнику і болгарський перець.
скумбрія на овочевій подушці - фото крок 5
Овочі перекладаємо в рукав для запікання, посипаємо їх сіллю і перцем. Наливаємо ложку масла на овочі.
скумбрія на овочевій подушці - фото крок 6
Зверху на овочі кладемо скумбрію, її можна трохи посолити всередині. Запікаємо при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.
скумбрія на овочевій подушці - фото крок 7
Готову рибу дістаємо з духовки. Зрізаємо верхню частину рукава для запікання. Скумбрію филируем. Знімаємо шкірку, рибне філе піднімаємо над хребтом і кладемо в порційні тарілки. З другою частиною риби проробляємо те ж саме.
скумбрія на овочевій подушці - фото крок 8
Збризгуємо скумбрію соком лимона і подаємо разом з овочами. Смачного!

Схожі рецепти