Скумбрія на овочевій подушці
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія, приготована в духовці, виходить не тільки корисною, але і смачною. Овочі дають приємний аромат і соковитість готового блюда. Так само, зручно готувати основне блюдо і гарнір одночасно.
Рецепт простий і не вимагає спеціальних навичок. Головне добре випатрати рибу і прибрати темну плівку всередині скумбрії. Овочі вибирайте на свій смак. Можна використовувати моркву, селера, корінь петрушки, брокколі або кольорову капусту.
- Скумблія - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 1-2 штук
- Перець болгарський - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1 часточка
Підготуємо інгредієнти.
Рибу потрошимо і промиваємо в холодній воді. Хвіст, голову і плавники видаляємо.
Підготуємо овочі. Лук і картоплю чистимо, ріжемо крупно і викладаємо в миску.
Додаємо зубчики часнику і болгарський перець.
Овочі перекладаємо в рукав для запікання, посипаємо їх сіллю і перцем. Наливаємо ложку масла на овочі.
Зверху на овочі кладемо скумбрію, її можна трохи посолити всередині. Запікаємо при температурі 200 градусів близько 30 хвилин.
Готову рибу дістаємо з духовки. Зрізаємо верхню частину рукава для запікання. Скумбрію филируем. Знімаємо шкірку, рибне філе піднімаємо над хребтом і кладемо в порційні тарілки. З другою частиною риби проробляємо те ж саме.
Збризгуємо скумбрію соком лимона і подаємо разом з овочами. Смачного!