Рулети з хека на овочевій подушці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную Вам рецепт пряних, соковитих і ароматних рибних рулетиків з овочами в томатному соусі! впевнена, Вам сподобається, адже це ще одне, "нове" прочитання улюбленої всіма риби під маринадом.
Рулетики смачні і гарячими, але повністю розкриваються в якості холодної закуски, постоявши кілька годин в прохолодному місці і наситившись ароматами свіжих овочів. Обов'язково спробуйте!
- Хек - 700 грам (вага зазначений для тушок без голови)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука(2 різнокольорових половинки)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Оливки - 200 грам
- Томати протерті - 250 мілілітрів
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Цедра лимону - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1 щіпка
- Чорний перець - За смаком
- Суміш пряних трав - За смаком (петрушка і прованські трави)
Рибу обробити на чисте філе без шкіри. Складіть в глибоку миску, приправити сіллю, поперчіть, збризніть лимонним соком і посипте тертою лимонною цедрою. Додайте петрушку і трохи прованських трав. Влийте ложку масла і перемішайте. Приберіть рибу в холодильник на пів годинки маринуватися.
Наріжте овочі тонкою соломкою і злегка обсмажте до позолоти на маслі, що залишилося, постійно помішуючи. Почніть з лука, потім додайте моркву і солодкий перець, в кінці часник і оливки. Не забудьте відкласти кілька оливок для формування рулетиков.
Влийте до овочів протерті помідори і тушкуйте 5 хвилин, помішуючи. Посоліть і поперчіть за смаком. Я завжди додаю дрібку цукру. Всипте насіння гірчиці, додайте прованські травички.
Кожен шматочок рибного філе розріжте навпіл і оберніть навколо оливок. Закріпіть зубочистками.
Опустіть рулетики в овочевий соус і тушкуйте 20 хвилин під кришкою.
Охолодіть рулетики в соусі і дайте настоятися. Подавайте в якості холодної закуски зі свіжим хлібом. Келих білого сухого вина тут зайвим не буде!