Форель з лимоном у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Готувати рибу-особливо форель - просто, потрібно просто змастити її сметаною, зверху викласти кільця цибулі і не забути додати до форелі скибочки лимона, саме вони роблю смак риби вишуканим.
З цим простим рецептом форелі з лимоном у фользі смак у рибки виходить настільки ніжний і вишуканий, що навряд чи знайдеться людина, який відязикався б від такого частування. А ось приготувати цю страву не так вже й складно, та й продуктів знадобитися зовсім небагато, так що будь-яка господиня зможе порадувати своїх домашніх такої чудової рибкою. Тому я пропоную вам вже сьогодні приготувати форель з лимоном у фользі в домашніх умовах, повірте мені, ваші рідні скажуть вам величезне спасибі за відмінний вечеря.
- Форель річкова - 1, 5 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Крем - 100 грам
- Вершкове масло - 60-80 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Перш за все нам необхідно підготувати рибу, тому ми чистимо її, відрізаємо голову, потрошимо форель і видаляємо плавники і зябра у риби. Після цього ретельно промиваємо форель під проточною водою і натираємо її з усіх боків сіллю.
Далі чистимо цибулю і нарізаємо його кільцями, лимон промиваємо і ріжемо кружечками.
Тепер ми викладаємо скибочки лимона всередину риби, додаємо невеликі шматочки вершкового масла, щоб форель не вийшла сухою.
Після цього необхідно гарненько обмазати форель з усіх боків сметаною, посипати меленим перцем і викласти рибу на лист фольги.
Викладаємо на форель кільця цибулі.
І дуже ретельно загортаємо її у фольгу. Викладаємо рибу на деко і запікаємо її в розігрітій до 180 градусів духовці 1 час.
Хв 10 до готовності фольгу слід акуратно відвернути і дати рибку підрум'яниться.
Готову форель викладаємо на тарілку, прикрашаємо її скибочками лимона і маслинами, подаємо готову страву до столу. Приємного всім апетиту!