Форель з розмарином в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Як на мене, форель - найсмачніша риба. Шкода, що не можна його готувати в будні, так як вона досить дорога. Тому запікаю я її тільки в святкові дні, але зате це запам'ятовується надовго.
Для вас я підготувала урочисте блюдо, яке потрібно спробувати зробити кожної господині. Нижче - простий поетапний рецепт про те, як приготувати форель з розмарином в фользі. До чого виходить ароматне і пікантне гаряче! Риба в даному рецепті не пересушується і правильно просочується маринадом.
- Форель свіжа - 2 штуки
- Розмарин - 1 пучок
- Лимон - 1 штука
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Rиbu чистий, помийте і обсушіть паперовим рушником. Також видаліть з рибки нутрощі, а саму тушку прорежьте поперек. Натріть всю форель сіллю, перцем і спеціями.
Помийте і наріжте часточками лимон. Розмарин розділіть на невеликі гілочки. Покладіть рибу на фольгу і розкладіть лимон з розмарином всередину і зверху неї. Далі загорніть боки фольги і залийте блюдо вином.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Загорніть рибу у фольгу і викладіть на деко. Запікайте рибу 40 хвилин.
Потім вимкніть вогонь і залиште рибу на 10 хвилин в фользі. Потім видаліть фольгу, а готову рибку подавайте з гарніром. Приємного вам апетиту!