Форель з розмарином в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смачна, соковита і корисна риба з чудовим ароматом розмарину і лимона - це блюдо гідно того, щоб насолоджуватися ним не тільки в тісному сімейному колі, але і щоб зібрати і пригостити друзів.
Смачну і ароматну рибу приготувати не так вже й складно, в цьому вам допоможе цей дуже простий рецепт приготування форелі з розмарином. Інгредієнтів для приготування страви нам знадобиться не так вже й багато. Головне, щоб рибка була свіжою. Розмарин і лимон зроблять наше блюдо дивовижно смачним, таку рибу можна їсти і холодної, і гарячої. А до рибку краще подати свіжі овочі і хороше вино.
- Форель річкова - 6 штук
- Розмарин - 4 штуки (гілочки)
- Лимон - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 3-4 зубчиків
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
Очистимо рибу від луски і нутрощів, ретельно промиємо.
Обсушити кожну рибину паперовими серветками.
Повапниш кожну рибку рослинним маслом, потім посолити і поперчити і всередині і зовні.
Часник і дрібно нарізаємо. Лимон наріжемо невеликими шматочками. У черевце кожної рибки покладемо часник, лимон і розмарин.
Очистимо й наріжемо кільцями цибулю. Деко застилає фольгою і змащуємо рослинним маслом. Викладаємо цибулю, поверх нього - рибу. Збризкаємо рибу маслом. Запікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 40-45 хвилин.