Форель з розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування форелі дуже простий. Особливу родзинку рибі надає розмарин і лимон (який ще й маринує форель). Рибка виходить ніжною і неймовірно ароматною!
Пропоную відмінний і простий рецепт приготування форелі з розмарином і лимоном. Риба натирається маринадом, який готується з оливкового масла, розмарину і соку лимона з додаванням спецій. Запікається форель близько 30-40 хвилин при температурі 180-190 градусів.
- Форель - 1 штука
- Лимон - 1 штук
- Розмарин - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
1. Форель - дуже корисна риба, і рецептів її приготування існує ну дуже багато. Отже, нам потрібно очистити рибу і добре її випатрати.
2. Змішуємо оливкову олію з перцем і сіллю. Натираємо отриманим маринадом рибу.
3. Зверху викладаємо розмарин, а всередину вкладаємо лимонні дольки. Також лимонним соком скроплюємо рибу.
4. Розміщуємо рибу в фольгу або загортаємо її в пергаментний папір, відправляємо в розігріту духовку на 40 хвилин.
5. Після запікання даємо рибі близько 15 хвилин на охолодження.
6. Потім дістаємо і подаємо її до столу в гарячому вигляді. Якщо хочете, можете також викласти на рибу кільця цибулі або приготувати форель на лушпиння подушці.
7. Перед подачею форель також можна прикрасити часточкою лимона.