Ананасове морозиво з розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування морозива з шматочками сушеного ананаса, ананасовим пюре і свіжим розмарином. Терпка солодкість ананаса і пікантність розмарину робить цей десерт незабутнім.
Кількість порцій: 4-6
- Молоко - 1 Склянка
- Жирні вершки - 2 склянки
- Великі яєчні жовтки - 3 штуки
- Свіжий розмарин - 2 чайних ложки
- Подрібнений ананас, плюс сік - 1 штука (банку)
1. Подрібнити розмарин. Сушений ананас розрізати на шматочки. Вилити вершки у велику миску, зверху встановити сито. Нагріти Молоко в каструлі на середньому вогні, додати половину вершків, цукор. Варити, часто помішуючи, поки цукор не розчиниться і Молоко не дійде до кипіння.
У середній мисці збити яєчні жовтки. Додати близько половини гарячого молока і перемішати віночком. Поступово влити яєчну суміш в залишилася молочну суміш в каструлі. На середньому вогні довести суміш до кипіння, постійно помішуючи. Готувати, поки вона не загусне.
У середній мисці збити яєчні жовтки. Додати близько половини гарячого молока і перемішати віночком. Поступово влити яєчну суміш в залишилася молочну суміш в каструлі. На середньому вогні довести суміш до кипіння, постійно помішуючи. Готувати, поки вона не загусне.
2. Вилити яєчну суміш через сито в вершки. Перемішати з розмарином і ананасовим пюре. Охолодити суміш на крижаній бані до кімнатної температури або накрити кришкою і дати охолонути природним шляхом. Як тільки суміш досягне кімнатної температури, накрити і поставити в холодильник на 2-3 години або на ніч. Вилити охолоджену суміш в машину для морозива і заморозити відповідно до інструкції виробника. Перемішати з сушеними ананасами, коли морозиво вже початок замерзати - це запобігає опускання шматочків ананаса на дно.
3. Прикрасити морозиво розмарином і подавати.