Ананасове варення
(покроковий рецепт з фото)
Солодке, з легкою кислинкою тропічне варення, яке принесе задоволення своїм смаком і ароматом, а також доповнить ваш десерт новими яскравими фарбами. Ну дуже смачне, тільки не проковтнути язик!
Як ви можете помітити, в рецепті немає абсолютно нічого складного. До того ж, таке варення з колосальною кількістю вітамінів і при застуді в студену зиму вам допоможе не гірше малинового. Варення з ананасів можна також приготувати і з консервованого фрукта, для цього сік лимона буде поза потреби і кількість необхідного цукру зменшиться вдвічі. Спробуйте, це дуже смачно!
- Ананас - 1 штука
- Вода - 240 мілілітрів
- Лимон - 2 штуки
- Пектин Paketik - 2 штуки
Зачистіть ананас від шкірки гострим ножем.
Поріжте м'якоть ананаса невеликими шматочками, подрібніть їх у блендері до однорідної консистенції. Після цього процідіть суміш від грубих шматочків і жилок.
Вичавіть сік з лимонів і розмішайте його з отриманим соком ананаса.
До соку ананаса і лимона додайте цукор і перемішайте. Залиште суміш на кілька хвилин, щоб цукор розчинився.
У невеликій каструлі розведіть пакетик пектину за інструкцією на упаковці і доведіть суміш до кипіння, протримаєте протягом хвилини і зніміть з вогню.
Перемішайте ананасовий суміш з розведеним пектином. Протягом хвилини помітите, як варення загусло.
Простерилизуйте банки. Для цього прокип'ятіть їх кілька хвилин.
Варення відправте в стерилізовані банки, але не заповнюйте її до самого верху. Залиште місця приблизно в півсантиметра.
З горлечка банки приберіть залишки варення чистим рушником, закочуйте щільно банки. Після цього опустіть їх в ємність з киплячою водою і протримаєте так протягом 5 хвилин.