Рецепт Ананасове варення фото

Ананасове варення
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Фрукти, Ананас
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви
На святковий стіл
Заготовки, Варення

Солодке, з легкою кислинкою тропічне варення, яке принесе задоволення своїм смаком і ароматом, а також доповнить ваш десерт новими яскравими фарбами. Ну дуже смачне, тільки не проковтнути язик!

Як ви можете помітити, в рецепті немає абсолютно нічого складного. До того ж, таке варення з колосальною кількістю вітамінів і при застуді в студену зиму вам допоможе не гірше малинового. Варення з ананасів можна також приготувати і з консервованого фрукта, для цього сік лимона буде поза потреби і кількість необхідного цукру зменшиться вдвічі. Спробуйте, це дуже смачно!

  • Ананас - 1 штука
  • Вода - 240 мілілітрів
  • Лимон - 2 штуки
  • Пектин Paketik - 2 штуки
ананасове варення - фото крок 1
Зачистіть ананас від шкірки гострим ножем.
ананасове варення - фото крок 2
Поріжте м'якоть ананаса невеликими шматочками, подрібніть їх у блендері до однорідної консистенції. Після цього процідіть суміш від грубих шматочків і жилок.
ананасове варення - фото крок 3
Вичавіть сік з лимонів і розмішайте його з отриманим соком ананаса.
ананасове варення - фото крок 4
До соку ананаса і лимона додайте цукор і перемішайте. Залиште суміш на кілька хвилин, щоб цукор розчинився.
ананасове варення - фото крок 5
У невеликій каструлі розведіть пакетик пектину за інструкцією на упаковці і доведіть суміш до кипіння, протримаєте протягом хвилини і зніміть з вогню.
ананасове варення - фото крок 6
Перемішайте ананасовий суміш з розведеним пектином. Протягом хвилини помітите, як варення загусло.
ананасове варення - фото крок 7
Простерилизуйте банки. Для цього прокип'ятіть їх кілька хвилин.
ананасове варення - фото крок 8
Варення відправте в стерилізовані банки, але не заповнюйте її до самого верху. Залиште місця приблизно в півсантиметра.
ананасове варення - фото крок 9
З горлечка банки приберіть залишки варення чистим рушником, закочуйте щільно банки. Після цього опустіть їх в ємність з киплячою водою і протримаєте так протягом 5 хвилин.

Схожі рецепти