Баранина з розмарином в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Розмарин, напевно, одна з моїх найулюбленіших приправ для м'яса і риби. Він робить страви пікантними, лише доповнюючи їх смак і не перекриваючи його. Те ж можна сказати і про кмин.
Хочу розповісти вам прекрасний рецепт того, як приготувати баранину з розмарином в духовці. Вона робиться досить легко, адже ми будемо використовувати мінімум інгредієнтів, лише м'ясо, складові для маринаду і трави. Головне - дотримати час випікання і не поспішати вимкнути духовку.
- Баранина - 1500 грам
- Розмарин - 1 пучок
- Часник - 4 зубчики
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Кмин - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
Розігрійте духовку до 220 градусів. Приготуйте маринад. Подрібніть часник, додайте до нього кмин, листя розмарину, сіль і масло. Все перемішайте.
М'ясо помийте, обсушити, видаліть зайвий жир. Повапните його маринадом і залиште на півгодини в холодильнику. Після цього часу відправте його в духовку, зменшивши температуру до 200 градусів.
Через 15 хвилин знизьте температуру до 180 градусів. Готуйте страву ще близько години. Потім дайте йому постояти 10 хвилин і подавайте.