Рецепт Форель райдужна в фользі фото

Форель райдужна в фользі
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Риба та морепродукти, Форель
ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви у фользі, Страви цілком

Спробуйте форель райдужну в фользі, фаршировану свіжою зеленню і лимоном. Рибка виходить дивно ніжною, соковитою і смачною, а головне - дуже корисною.

Рецепт приготування форелі райдужної в фользі хороший тим, що ідеальна рибка не вимагає великої кількості інгредієнтів. Доповнити форель слід лише зеленню і лимоном, здатними посилити натуральний смак і аромат риби.

  • Форель - 1.5 кілограма
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Петрушка - 10-15 грам
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
форель райдужна в фользі - фото крок 1
1. Для початку рибку необхідно як слід вимити, очистити від нутрощів і луски, видалити плавники. Щоб в процесі приготування форель втратила форму і виглядала апетитно на столі, голову можна не видаляти. Це класичний рецепт форелі райдужної в фользі, однак при бажанні можна очистити філе від кісток.
форель райдужна в фользі - фото крок 2
2. Лимон вимити і розрізати навпіл. З однієї половинки вичавити сік і з'єднати його з рослинним маслом. При бажанні можна додати трохи соєвого або томатного соусу. Рибу посолити і поперчити з усіх боків, а потім змастити маслом з лимоном.
форель райдужна в фользі - фото крок 3
3. Петрушку вимити і злегка просушити. Нарізати і розділити приблизно навпіл. На лист фольги викласти частину зелені, а зверху помістити рибу. Половинку лимона, з якої був вичавлений сік, розрізати на невеликі часточки і з'єднати з рубаною зеленню. Нафарширувати зеленню з лимоном рибку, акуратно помістивши начинку в черевце.
форель райдужна в фользі - фото крок 4
4. Другу половину лимона розрізати тонкими скибочками. Зробити надрізи на рибі і в отримані отвори вкласти по часточці лимона і невеликому шматочку вершкового масла.
форель райдужна в фользі - фото крок 5
5. Акуратно загорнути фольгу, формуючи конверт, з якого б не витік сік. Викласти рибу на деко або в форму для запікання і відправити в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Щоб форель райдужна в фользі в домашніх умовах вийшла з апетитною скоринкою, фольгу можна розгорнути і запікати рибку ще 5-10 хвилин (можна під грилем). Подавати форель з улюбленим гарніром або овочами.

Схожі рецепти