Форель райдужна в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте форель райдужну в фользі, фаршировану свіжою зеленню і лимоном. Рибка виходить дивно ніжною, соковитою і смачною, а головне - дуже корисною.
Рецепт приготування форелі райдужної в фользі хороший тим, що ідеальна рибка не вимагає великої кількості інгредієнтів. Доповнити форель слід лише зеленню і лимоном, здатними посилити натуральний смак і аромат риби.
- Форель - 1.5 кілограма
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Петрушка - 10-15 грам
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
1. Для початку рибку необхідно як слід вимити, очистити від нутрощів і луски, видалити плавники. Щоб в процесі приготування форель втратила форму і виглядала апетитно на столі, голову можна не видаляти. Це класичний рецепт форелі райдужної в фользі, однак при бажанні можна очистити філе від кісток.
2. Лимон вимити і розрізати навпіл. З однієї половинки вичавити сік і з'єднати його з рослинним маслом. При бажанні можна додати трохи соєвого або томатного соусу. Рибу посолити і поперчити з усіх боків, а потім змастити маслом з лимоном.
3. Петрушку вимити і злегка просушити. Нарізати і розділити приблизно навпіл. На лист фольги викласти частину зелені, а зверху помістити рибу. Половинку лимона, з якої був вичавлений сік, розрізати на невеликі часточки і з'єднати з рубаною зеленню. Нафарширувати зеленню з лимоном рибку, акуратно помістивши начинку в черевце.
4. Другу половину лимона розрізати тонкими скибочками. Зробити надрізи на рибі і в отримані отвори вкласти по часточці лимона і невеликому шматочку вершкового масла.
5. Акуратно загорнути фольгу, формуючи конверт, з якого б не витік сік. Викласти рибу на деко або в форму для запікання і відправити в розігріту духовку на 30-35 хвилин. Щоб форель райдужна в фользі в домашніх умовах вийшла з апетитною скоринкою, фольгу можна розгорнути і запікати рибку ще 5-10 хвилин (можна під грилем). Подавати форель з улюбленим гарніром або овочами.