Рецепт Форель райдужна в духовці фото

Форель райдужна в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Азербайджанська кухня
Риба та морепродукти, Форель
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви цілком

Для святкового столу і для улюблених людей пропоную сьогодні приготувати рибку корисну та смачну. Хочу поділитися технологією, як приготувати форель райдужну в духовці. Сподіваюся, що вам сподобається.

Форель - корисна і смачна рибка, до того ж, готується вона досить просто. При приготуванні в фользі зберігаються всі корисні речовини і вітаміни. До того ж, форель має масу корисних протеїнів, жирних кислот і мікроелементів, тому відмінно підійде для дієтичного харчування. Крім корисності, вона дуже смачна, красиво виглядає на святковому столі. Як гарнір можна подавати картоплю, запечений в духовці, або рис.

  • Форель свіжа - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 60-70 грам
  • Петрушка свіжа - 1 Пучков
  • Лимон - 1 штука
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Чорний перець - 0, 5 чайних ложки (мелений)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
1
Підготуйте рибу: промийте її під проточною водою, очистіть від луски, видаліть зябра (можна відрізати голову повністю), подрежьте плавники і хвіст, видаліть нутрощі. Після цього гарненько промийте рибу знову і підсушіть її за допомогою паперових рушників.
2
Змішайте в окремій ємності сіль і перець, натріть форель цією сумішшю зовні і всередині.
3
Лимонна допомогу і розділити на дві частини. Одну з них розділіть ще раз. З однієї четвертинки потрібно нарізати тоненькі дольки, а з другої - видавити сік і змішати його з рослинним маслом.Полученной сумішшю натріть рибу зовні і всередині.
4
Застеліть деко фольгою, покладіть на неї рибу. В одному боці рибки зробіть неглибокі надрізи (5-7 см довжиною), помістіть в них по часточці лимона і по маленькому шматочку вершкового масла. Петрушку добре подрібніть і змішайте з рештою шматочками лимона. Цією сумішшю наповніть черевце форелі. Потім щільно загорніть рибу в фольгу.
5
Розігрійте духовку до 200 градусів, помістіть в неї деко і випікайте рибу протягом 30-40 хвилин. Тривалість запікання залежить від ваги рибки. Чим більше тушка, тим довше її слід випікати. За п'ять хвилин до готовності дістаньте рибу і розгорніть фольгу, щоб форель могла зарум'яниться.
6
Вийміть рибку і викладіть її на блюдо сервіровки. Прикрасьте зеленню і додайте гарнір. Смачного!

Схожі рецепти