Рецепт Скумбрія, запечена в фользі фото

Скумбрія, запечена в фользі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Цибуля , Скумбрія
Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви у фользі , Страви цілком
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Скумбрія - дуже смачна риба, яку можна готувати в духовці на святковий стіл або просто на обід. У фользі риба готується у власному жиру і виходить чудово смачною. Спробуйте!

Опис приготування:

Вважається, що під час термічної обробки м'ясо цієї жирної риби стає сухим. Почасти це так, тому її краще запікати завжди в рукаві або фользі з додаванням вершкового масла. Я на цей раз вирішила приготувати її фаршированої звичайним смаженою цибулею. У готовому вигляді скумбрія, запечена в фользі, нагадала мені рибу з грибами, ось такий аромат виходить від поєднання гірчиці і смаженої цибулі.

Якщо хочете спробувати красиву і смачну рибу, дивіться, як приготувати скумбрію, запечену у фользі. Фарширувати її можна овочами (будь-якими на ваш смак). Для отримання рум'яної скоринки за 10 хвилин до готовності зніміть фольгу і дайте рибку постояти в духовці ще хвилин 10.

  • Скумбрія - 3 штуки
  • Готова гірчиця - 100 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Сіль і спеції - 3 частини
скумбрія, запечена в фользі - фото крок 1
1. Отже, для початку нам потрібно зробити з риби"човник" . Для цього треба акуратно вийняти хребет і кістки, випатрати її, після чого зробити надріз, свого роду кишеню для начинки.
скумбрія, запечена в фользі - фото крок 2
2. Обсмажуємо очищену цибулю на рослинній олії до золотистого кольору. Даємо трохи охолонути.
скумбрія, запечена в фользі - фото крок 3
3. Потім викладаємо піджарку в нашу рибу і рівномірно розподіляємо.
скумбрія, запечена в фользі - фото крок 4
4. Потім притискаємо і закриваємо тушку. А поверхня змащуємо гірчицею.
скумбрія, запечена в фользі - фото крок 5
5. Зверху викладаємо вершкове масло, нарізане тонкими скибочками.
скумбрія, запечена в фользі - фото крок 6
6. Так чинимо і з іншими тушками. Для однієї тушки потрібно 1-2 цибулини. Загортаємо рибу щільно в фольгу і відправляємо запікатися хвилин на 40.
скумбрія, запечена в фользі - фото крок 7
7. Коли риба буде готова, даємо їй трохи охолонути прямо в фользі, після чого подаємо до столу разом із зеленню або свіжими овочами.

Схожі рецепти