Курка під морквою (в мультиварці)
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати курку під морквою (в мультиварці). Дуже простий, НЕ клопіткий і смачний варіант ситного обіду або вечері для всієї родини.
Одним з достоїнств мультиварки безсумнівно є те, що тушковані в ній страви виходять просто чудовими на смак. Курка по цьому рецепту виходить неймовірно ніжна, соковита і ароматна! У мене в даному випадку гомілку, але підійдуть і стегна, і крила і будь-які інші частини курки - в будь-якому випадку буде смачно! Можна подати дане блюдо самостійно або з будь-яким гарніром на ваш смак. У процесі гасіння м'яса, утворюється дуже смачний соус, який підійде і до макаронів, і до гречки, і до картопляного пюре. Сподіваюся рецепт вам сподобається!
- Курка - 700 грам
- Морква - 3 штуки
- Цибуля - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Вода - 300 мілілітрів
- Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (для курки)
Підготуйте всі інгредієнти. Курку заздалегідь розморозити при кімнатній температурі, промийте та висушіть паперовим рушником.
Складіть курку в глибоку миску. Додайте до неї соєвий соус, сіль, улюблені спеції, ретельно перемішайте і залиште як мінімум на 1 час.
Моркву натріть на дрібній тертці. Додайте до неї подрібнений часник, сметану, трохи солі, сушений базилік і перемішайте. Відставте поки в сторону.
Цибуля наріжте пір'ям або півкільцями.
Обсмажте цибулю на рослинній олії в мультиварці на режимі "жарка" до м'якості.
Вийміть готовий цибулю і на цьому ж режимі обсмажте з двох сторін курку до появи рум'яної скоринки.
Додайте до обсмаженої курки цибуля і налийте приблизно стакан води.
Зверху рівним шаром укладіть приготовану раннє морквяну масу.
Встановіть програму "гасіння" з 50 хвилин і готуйте до звукового сигналу. Курка під морквою готова. Смачного!