Юшка з ляща
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати юшку з ляща зможе кожен - це просто і швидко. Юшку можна подати на обід, а можна нею і повечеряти. Крім ляща, знадобляться овочі і спеції. Приступаємо до готування юшки з ляща будинку!
У юшку з ляща можна додати обсмажений на олії цибулю з томатним пюре, а в кінці варіння приправити подрібненим салом з часником. Але такий варіант юшки - на любителя. Перед вами ж - класичний рецепт юшки з ляща. Найсмачніше варити його на вогні біля водойми, в якому він нещодавно плавав…
Як приготувати юшку з ляща?
1. Очищення лінз - відокремити філе від кісток, шкіри і голови.
2. У каструлю викладіть голову, кістки, залийте водою (близько двох літрів), додайте лавровий лист, чорний перець і поставте варитися на хвилин 15-20.
3. Поки бульйон вариться, почистіть і промийте картоплю, цибулю і моркву. Крупно наріжте, можна і невеликими брусочками. Від того, як будуть нарізані овочі, залежить час їх варіння.
4. Готовий бульйон процідити. Чистий бульйон поверніть в каструлю, викладіть в нього картоплю, морква, цибуля, селера, доведіть до кипіння і варіть на середньо-слабкому вогні протягом 12-15 хвилин.
5. Додайте в бульйон філе риби, посоліть і варіть ще 15 хвилин.
Готову юшку з ляща прикрасьте рубаною зеленню - петрушкою або кропом і подавайте.
Смачного!
- Лящ - 350-400 грам
- Картопля - 2-3 штук (невеликі)
- Цибулина - 1 штука
- Корінь селери подрібнений - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 30 грам
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець горошком - 4 штуки
- Сіль - - За смаком
- Петрушка - - За смаком
Як приготувати юшку з ляща?
1. Очищення лінз - відокремити філе від кісток, шкіри і голови.
2. У каструлю викладіть голову, кістки, залийте водою (близько двох літрів), додайте лавровий лист, чорний перець і поставте варитися на хвилин 15-20.
3. Поки бульйон вариться, почистіть і промийте картоплю, цибулю і моркву. Крупно наріжте, можна і невеликими брусочками. Від того, як будуть нарізані овочі, залежить час їх варіння.
4. Готовий бульйон процідити. Чистий бульйон поверніть в каструлю, викладіть в нього картоплю, морква, цибуля, селера, доведіть до кипіння і варіть на середньо-слабкому вогні протягом 12-15 хвилин.
5. Додайте в бульйон філе риби, посоліть і варіть ще 15 хвилин.
Готову юшку з ляща прикрасьте рубаною зеленню - петрушкою або кропом і подавайте.
Смачного!