Рецепт Юшка з ляща фото

Юшка з ляща
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Лящ
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід, Обід за 30 хвилин
Супи, Вуха

Приготувати юшку з ляща зможе кожен - це просто і швидко. Юшку можна подати на обід, а можна нею і повечеряти. Крім ляща, знадобляться овочі і спеції. Приступаємо до готування юшки з ляща будинку!

У юшку з ляща можна додати обсмажений на олії цибулю з томатним пюре, а в кінці варіння приправити подрібненим салом з часником. Але такий варіант юшки - на любителя. Перед вами ж - класичний рецепт юшки з ляща. Найсмачніше варити його на вогні біля водойми, в якому він нещодавно плавав…

Як приготувати юшку з ляща?

1. Очищення лінз - відокремити філе від кісток, шкіри і голови.

2. У каструлю викладіть голову, кістки, залийте водою (близько двох літрів), додайте лавровий лист, чорний перець і поставте варитися на хвилин 15-20.

3. Поки бульйон вариться, почистіть і промийте картоплю, цибулю і моркву. Крупно наріжте, можна і невеликими брусочками. Від того, як будуть нарізані овочі, залежить час їх варіння.

4. Готовий бульйон процідити. Чистий бульйон поверніть в каструлю, викладіть в нього картоплю, морква, цибуля, селера, доведіть до кипіння і варіть на середньо-слабкому вогні протягом 12-15 хвилин.

5. Додайте в бульйон філе риби, посоліть і варіть ще 15 хвилин.

Готову юшку з ляща прикрасьте рубаною зеленню - петрушкою або кропом і подавайте.

Смачного!


  • Лящ - 350-400 грам
  • Картопля - 2-3 штук (невеликі)
  • Цибулина - 1 штука
  • Корінь селери подрібнений - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Перець горошком - 4 штуки
  • Сіль - - За смаком
  • Петрушка - - За смаком
У юшку з ляща можна додати обсмажений на олії цибулю з томатним пюре, а в кінці варіння приправити подрібненим салом з часником. Але такий варіант юшки - на любителя. Перед вами ж - класичний рецепт юшки з ляща. Найсмачніше варити його на вогні біля водойми, в якому він нещодавно плавав…

Як приготувати юшку з ляща?

1. Очищення лінз - відокремити філе від кісток, шкіри і голови.

2. У каструлю викладіть голову, кістки, залийте водою (близько двох літрів), додайте лавровий лист, чорний перець і поставте варитися на хвилин 15-20.

3. Поки бульйон вариться, почистіть і промийте картоплю, цибулю і моркву. Крупно наріжте, можна і невеликими брусочками. Від того, як будуть нарізані овочі, залежить час їх варіння.

4. Готовий бульйон процідити. Чистий бульйон поверніть в каструлю, викладіть в нього картоплю, морква, цибуля, селера, доведіть до кипіння і варіть на середньо-слабкому вогні протягом 12-15 хвилин.

5. Додайте в бульйон філе риби, посоліть і варіть ще 15 хвилин.

Готову юшку з ляща прикрасьте рубаною зеленню - петрушкою або кропом і подавайте.

Смачного!

Схожі рецепти