Хе з ляща
(покроковий рецепт з фото)
Хе з ляща - блюдо корейсько-японської кухні. По суті це - маринована риба з додаванням свіжих або обсмажених овочів. Ми будемо робити хе з ляща з ріпчастою цибулею. Замарінуем ляща з цибулею на 5 годин.
Як приготувати хе з ляща?
1. Очищення лінз, попатраєте і промийте. Не забудьте зрізати плавники. Луску зручно зчищати теркою. Після того, як гарненько промиєте ляща, просушіть його паперовим рушником.
2. Виріжте філе ляща і наріжте його шматочками або смужками по 6-10 мм.
3. Цибулину очистіть, наріжте кільцями або півкільцями.
4. У широку миску викладіть шматочки філе, перекладення шарами нарізаної цибулі. Почніть з лука і потім рухайтеся зломи вгору, чергуючи їх.
5. Залийте рибу з цибулею оцтом, прикрийте і залиште в прохолодному місці на 3 годину.
6. Через 3 години шматочки ляща промийте і викладіть в глибоку посуд. Додати сіль, поперчіть, додайте лавровий лист. Додайте також лимонний сік і масло. Маринують ляща в прохолодному місці ще протягом двох годин.
Хе з ляща готове!
Подавайте в якості закуски.
Смачного!
- Лящ - 1 штука(500 г)
- Цибулина - 1-2 штук
- Оцет 6-проц. - 3-4 Ст. Ложок
- Перець духмяний - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Лимон - 1/2 штуки
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок (оливкова або соняшникова)
1. Очищення лінз, попатраєте і промийте. Не забудьте зрізати плавники. Луску зручно зчищати теркою. Після того, як гарненько промиєте ляща, просушіть його паперовим рушником.
2. Виріжте філе ляща і наріжте його шматочками або смужками по 6-10 мм.
3. Цибулину очистіть, наріжте кільцями або півкільцями.
4. У широку миску викладіть шматочки філе, перекладення шарами нарізаної цибулі. Почніть з лука і потім рухайтеся зломи вгору, чергуючи їх.
5. Залийте рибу з цибулею оцтом, прикрийте і залиште в прохолодному місці на 3 годину.
6. Через 3 години шматочки ляща промийте і викладіть в глибоку посуд. Додати сіль, поперчіть, додайте лавровий лист. Додайте також лимонний сік і масло. Маринують ляща в прохолодному місці ще протягом двох годин.
Хе з ляща готове!
Подавайте в якості закуски.
Смачного!