Рецепт Копчення ляща в коптильні фото

Копчення ляща в коптильні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Лящ
На обід , На вечерю , На природу
Страви копчені
Кількість порцій: 10
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Любіть копчену рибку? Тут я розповім, як закоптити ляща в коптильні будинку. Для цього вам знадобиться, власне, коптильна і кілька рибок. Результат перевершує всі очікування!

Опис приготування:

Якщо ви любите більш пряну рибу, то в маринад можна покласти лавровий лист, ялівцеві гілки, зубчики часнику і будь-які улюблені приправи для копчення риби.

Всі любителі копченої риби знають, як добре вона поєднується з пивом. Але якщо говорити про гарнірах, то до такої рибку ідеально підійде звичайний відварну картоплю в мундирах.

  • Лящ - 5-6 штук
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Чорний перець горошок - 7 штук
копчення ляща в коптильні - фото крок 1
Для початку необхідно замаринувати рибу. Щоб приготувати маринад, візьміть 2 літра чистої води, покладіть туди кілька горошин чорного перцю і висипте 4 столових ложки з гіркою кухонної солі. Все перемішайте і викладіть рибу в розсіл. Потрібно закрити ємність, тому використовуйте або контейнер з кришкою, або миску, яку потім можна накрити круглої тарілкою. Залиште рибу в маринаді на ніч.
копчення ляща в коптильні - фото крок 2
Замариновану рибку потрібно добре обсушити за допомогою паперових рушників. Потім тушки потрібно щільно перев'язати бавовняними нитками, щоб вони не розламав і не впали в коптильні під власною вагою. Перевязаннную рибку зафіксуйте в коптильні вниз головою. Якщо риба занадто велика для коптильні, ображати їй голову.
копчення ляща в коптильні - фото крок 3
На дно коптильні викладіть тріски. Найкраще використовувати вільхові або ж тріски фруктових дерев. Тоді риба виходить духмяний. Обов'язково встановіть воронку, куди буде стікати жир. Закрийте коптильню і поставте її на великий вогонь на 20 хвилин. Потім вимкніть вогонь і залиште коптильню до повного охолодження, не відчиняйте її.
копчення ляща в коптильні - фото крок 4
Готову рубку можна звільнити від ниток, розпластати і викласти на паперові рушники (але це необов'язково), щоб зайвий жир міг вбратися. Тепер копчений лящ готовий, його можна вживати. Зберігати рибу краще в холодильнику в щільно закривається контейнері.

Схожі рецепти