Копчення курки в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.
Вирішила з вами поділитися своїм новим досвідом. Мова йде про копченні курки. Розповім про простому і недорогому способі приготувати дуже смачне копчене куряче м'ясо. Для цього вам знадобиться коптильня.
Опис приготування:
Щоб аромат курки був ще приємніше, на дно коптильні можна покласти ялівцевих гілок. Взагалі таку курочку можна подавати гарячою, і тоді це буде повноцінне гаряче блюдо, або остудити її та готувати як інгредієнт для різних страв (наприклад, салатів, ролів і іншого).
- Куряча тушка - 1 штука
- Часник - 100 грам
- Перець духмяний - 1 Чайна ложка (горошок)
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 5 штук
- Обкладинка - 1 щіпка
- Імбир - 0, 5 чайних ложки
- Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
Вибирайте молоду і м'ясисту курячу тушку для копчення. Очистіть її від залишків пір'я і добре вимийте. Щоб м'ясо прокоптить рівномірно, відбийте кістки тушки, вони повинні стати м'якими.
Тепер потрібно приготувати розсіл для копчення. Виберіть каструлю, в яку поміститься курка цілком, і наповніть її водою наполовину. Закип'ятіть воду, а потім покладіть туди всі інгредієнти для маринаду: подрібнений часник, запашний перець, сіль, цукор, імбир, корицю, лавровий лист і оцет. Розсіл закип'ятити. Помістіть курку в розсіл і дайте їй постояти добу. Після цього розсіл не зливати.
Розігрійте коптильню до 170 градусів і покладіть туди курку. Всього процес копчення відбувається близько 3-4 годин. Але в цей час курку необхідно періодично діставати з коптильні, занурювати її в розсіл, а потім повертати на місце.
Готову курку потрібно дістати і охолодити. Перед подачею її краще розрізати на шматки. Зберігати м'ясо можна в щільно закриваються контейнерах.