Копчення курки в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
Вирішила з вами поділитися своїм новим досвідом. Мова йде про копченні курки. Розповім про простому і недорогому способі приготувати дуже смачне копчене куряче м'ясо. Для цього вам знадобиться коптильня.
Щоб аромат курки був ще приємніше, на дно коптильні можна покласти ялівцевих гілок. Взагалі таку курочку можна подавати гарячою, і тоді це буде повноцінне гаряче блюдо, або остудити її та готувати як інгредієнт для різних страв (наприклад, салатів, ролів і іншого).
- Куряча тушка - 1 штука
- Часник - 100 грам
- Перець духмяний - 1 Чайна ложка (горошок)
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 5 штук
- Обкладинка - 1 щіпка
- Імбир - 0, 5 чайних ложки
- Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
Вибирайте молоду і м'ясисту курячу тушку для копчення. Очистіть її від залишків пір'я і добре вимийте. Щоб м'ясо прокоптить рівномірно, відбийте кістки тушки, вони повинні стати м'якими.
Тепер потрібно приготувати розсіл для копчення. Виберіть каструлю, в яку поміститься курка цілком, і наповніть її водою наполовину. Закип'ятіть воду, а потім покладіть туди всі інгредієнти для маринаду: подрібнений часник, запашний перець, сіль, цукор, імбир, корицю, лавровий лист і оцет. Розсіл закип'ятити. Помістіть курку в розсіл і дайте їй постояти добу. Після цього розсіл не зливати.
Розігрійте коптильню до 170 градусів і покладіть туди курку. Всього процес копчення відбувається близько 3-4 годин. Але в цей час курку необхідно періодично діставати з коптильні, занурювати її в розсіл, а потім повертати на місце.
Готову курку потрібно дістати і охолодити. Перед подачею її краще розрізати на шматки. Зберігати м'ясо можна в щільно закриваються контейнерах.