Копчення судака в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
У період риболовлі дуже популярні рибні страви. Якщо не знаєте, як закоптити судака в коптильні правильно, пропоную просту покрокову фото-інструкцію. З її допомогою рибка вийде дивовижної!
Судак - одна з найсмачніших прісноводних риб. Він підкорив рибних любителів ніжним білим м'ясом, мінімальною кількістю кісток і відсутністю запаху твані. Завдяки цим рецептом страва вийде смачним, соковитим з ароматом деревної тирси. Спробуйте самостійно приготувати таким чином судака!
- Судак - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Кропива - 1 пучок
1. Рибку ретельно почистимо від нутрощів, видаляємо зябра, але луску не чіпаємо. Після випотрошені тушки добре промиваємо і висушуємо.
2. Кладемо рибку в емальований посуд, додаємо до смаку сіль і перець, ретельно промазуємо тушку всередині і зовні.
3. Додаємо кропиву.
4. Ставимо рибку в прохолодне місце години на два під прес.
5. За цей час готуємо багаття для коптильні, для цього беремо вільхову тріску.
6. Укладаємо тріску вниз коптильні і розводимо вогонь.
7. Дістаємо рибу з-під преса і укладаємо її на решітку, відправляємо грати в коптильню хвилин на тридцять-сорок.
8. Я йду за Вогнем. Важливо, щоб дим від вільхи весь час наповнював коптильню.
9. Через відведений час дістаємо рибу разом з гратами, щоб вона не розпалася. Даємо їй кілька хвилин постояти - і можна приступати до дегустації. Смачного!