Рецепт Копчення судака в коптильні фото

Копчення судака в коптильні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Судак
На обід , На вечерю , На природу
Страви копчені
Кількість порцій: 3
Час приготування: 4 г. 0 хв.

У період риболовлі дуже популярні рибні страви. Якщо не знаєте, як закоптити судака в коптильні правильно, пропоную просту покрокову фото-інструкцію. З її допомогою рибка вийде дивовижної!

Опис приготування:

Судак - одна з найсмачніших прісноводних риб. Він підкорив рибних любителів ніжним білим м'ясом, мінімальною кількістю кісток і відсутністю запаху твані. Завдяки цим рецептом страва вийде смачним, соковитим з ароматом деревної тирси. Спробуйте самостійно приготувати таким чином судака!

  • Судак - 3 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Кропива - 1 пучок
копчення судака в коптильні - фото крок 1
1. Рибку ретельно почистимо від нутрощів, видаляємо зябра, але луску не чіпаємо. Після випотрошені тушки добре промиваємо і висушуємо.
копчення судака в коптильні - фото крок 2
2. Кладемо рибку в емальований посуд, додаємо до смаку сіль і перець, ретельно промазуємо тушку всередині і зовні.
копчення судака в коптильні - фото крок 3
3. Додаємо кропиву.
копчення судака в коптильні - фото крок 4
4. Ставимо рибку в прохолодне місце години на два під прес.
копчення судака в коптильні - фото крок 5
5. За цей час готуємо багаття для коптильні, для цього беремо вільхову тріску.
копчення судака в коптильні - фото крок 6
6. Укладаємо тріску вниз коптильні і розводимо вогонь.
копчення судака в коптильні - фото крок 7
7. Дістаємо рибу з-під преса і укладаємо її на решітку, відправляємо грати в коптильню хвилин на тридцять-сорок.
копчення судака в коптильні - фото крок 8
8. Я йду за Вогнем. Важливо, щоб дим від вільхи весь час наповнював коптильню.
копчення судака в коптильні - фото крок 9
9. Через відведений час дістаємо рибу разом з гратами, щоб вона не розпалася. Даємо їй кілька хвилин постояти - і можна приступати до дегустації. Смачного!

Схожі рецепти