Юшка сільська
(покроковий рецепт з фото)
Моя незабутня бабуся варила юшку тільки в грубці, в чавунці - виходило моторошно смачно і ароматно. Карасі, свіжа зелень, картопелька… ммм… смакота!
Приготуйте на обід ароматну і ситну юшку з карасів, овочів і спецій.
- Вода - 2 L
- Карась - 350 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Перець горошком - 5 штук
- Горілка - 50 мілілітрів
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кріп - За смаком
- Сало солоне - 10 грам
- Сіль морська - 3 грами
- Часник - 2 зубчики
Щоб приготувати юшку, потрібно взяти свіжих карасів, цибуля, кріп, картопля, лавровий лист, запашний перець, воду, горілку. Для заправки потрібно взяти часник, кріп, сало, сіль.
Не секрет, що найкраща вуха виходить з карасів. Тому візьмемо 2 штуки карасів. Рибок потрібно почистити-витягнути зябра, распотрошить. Вимити, обсушити паперовим рушником.
Порізати порційно. Видалити плавники, жовч. Ні в якому разі не ріжте на дрібні шматочки, розпливеться по бульйону, і не вийде спробувати соковитого м'яска.
Рибу викласти в каструлю. Додати половину цибулини, гілочки кропу.
Залити холодною водою. Поставити на повільний вогонь. УВАГА! До закипання потрібно влити в бульйон 50 мл горілки і тоді ваша вуха отримає яскравий насичений аромат. Варити протягом 20 хвилин, знімаючи піну, що утворюється.
Юшка НЕ вариться тільки з риби, тому тим часом потрібно нарізати кубиками половину цибулини. Почистити, помити і нарізати кубиками картоплю.
Приготувати заправку. Дрібно нарізати кріп, сало, два зубчики часнику. Ретельно розтерти.
Через 20 хвилин половинку лука і кріп вийняти з бульйону. Додати в бульйон картоплю і цибулю. Варити ще 15-20 хвилин.
Додати сіль, лавровий лист і запашний перець. Варити 5-7 хвилин.
Лавровий лист вийняти. Додати заправку. Розмішати. Варити на вогні 1 хвилину.
Дати настоятися вусі 10-15 хвилин. Юшка готова. Подавати юшку до обіду.