Рецепт Йоркширський пудинг від Джеймі Олівера фото

Йоркширський пудинг від Джеймі Олівера
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На швидку руку, На сніданок, Фуршет
Випічка, Кекси

Рецепт, як приготувати йоркширський пудинг від Джеймі Олівера, я вперше почув у однойменній передачі кулінара. Сподобалася простота, швидкість приготування, а також доступність продуктів для страви.

У нашій країні пудинг асоціюється з солодким десертом, а ось в Англії його подають як хліб, до соусів або м'ясу. Можна в саму випічку додавати окремі інгредієнти, наприклад, маслини. Такі пудинги відмінно готуються в формі для приготування кексів, їх можна подавати до сніданку замість звичних бутербродів.

  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Маслини без кісточок - 5 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Соняшникова олія - За смаком
йоркширський пудинг від Джеймі Олівера - фото крок 1
1. Приготування починаю з того, що розігріваю духовку до 200-220 градусів, відправляю в нього форми для кексів грітися.
йоркширський пудинг від Джеймі Олівера - фото крок 2
2. У миску просівають борошно, щоб випічка була легкою і повітряної, потім кладу дрібку солі і вливаю молоко.
йоркширський пудинг від Джеймі Олівера - фото крок 3
3. Гарненько перемішую і вбиваю яйце, ще раз перемішую і відставляю тісто, воно дуже нагадує рідке млинцеве.
йоркширський пудинг від Джеймі Олівера - фото крок 4
4. Кілька маслин без кісточок дістаю з банки і нарізаю півкільцями.
йоркширський пудинг від Джеймі Олівера - фото крок 5
5. Дістаю підігріті форми для кексів, які раніше ставив в духовку, змащую кожну соняшниковою олією за допомогою силіконової пензлика.
йоркширський пудинг від Джеймі Олівера - фото крок 6
6. Форми відправляю ще на 2 хвилини в духову шафу, потім дістаю і наливаю тісто, в кілька форм додаю нарізані маслини, відправляю їх в духову шафу на 20 хвилин.
йоркширський пудинг від Джеймі Олівера - фото крок 7
7. Весь час випікання ні в якому разі не відкриваю духовку, тоді пудинги добре піднімуться.

Схожі рецепти