Йоркширський пудинг від Джеймі Олівера
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати йоркширський пудинг від Джеймі Олівера, я вперше почув у однойменній передачі кулінара. Сподобалася простота, швидкість приготування, а також доступність продуктів для страви.
У нашій країні пудинг асоціюється з солодким десертом, а ось в Англії його подають як хліб, до соусів або м'ясу. Можна в саму випічку додавати окремі інгредієнти, наприклад, маслини. Такі пудинги відмінно готуються в формі для приготування кексів, їх можна подавати до сніданку замість звичних бутербродів.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Маслини без кісточок - 5 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Соняшникова олія - За смаком
1. Приготування починаю з того, що розігріваю духовку до 200-220 градусів, відправляю в нього форми для кексів грітися.
2. У миску просівають борошно, щоб випічка була легкою і повітряної, потім кладу дрібку солі і вливаю молоко.
3. Гарненько перемішую і вбиваю яйце, ще раз перемішую і відставляю тісто, воно дуже нагадує рідке млинцеве.
4. Кілька маслин без кісточок дістаю з банки і нарізаю півкільцями.
5. Дістаю підігріті форми для кексів, які раніше ставив в духовку, змащую кожну соняшниковою олією за допомогою силіконової пензлика.
6. Форми відправляю ще на 2 хвилини в духову шафу, потім дістаю і наливаю тісто, в кілька форм додаю нарізані маслини, відправляю їх в духову шафу на 20 хвилин.
7. Весь час випікання ні в якому разі не відкриваю духовку, тоді пудинги добре піднімуться.