Яловичина з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Яловичина з яйцем - дуже смачне і ситне блюдо, яким можна нагодувати не тільки родину, але і всіх друзів. Особливо до місця його готувати на природі, коли під рукою є мангал з гратами для гриля.
Для приготування яловичини з яйцем необхідно вибрати якісне свіже м'ясо. Тому в першу чергу звертайте увагу на зовнішній вигляд, колір і запах яловичини. Вона повинна бути яскраво-червоного кольору, необветренная і з нейтральним ароматом. Телятина ж повинна бути ніжно-рожевого або червонуватого кольору.
- Яловичина філе - 600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гірчиця готова - 30 грам
- Вершкове масло - 60-100 грам
- Яйця курячі - 4 штуки
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Яловичину ретельно промиваємо під проточною водою, щоб змити можливі осколки кісток і бруд. Викладаємо м'ясо на обробну дошку і ножем видаляємо плівку і сухожилля. Після цього витираємо компонент насухо кухонними паперовими рушниками і нарізаємо на середні шматочки. Розміщуємо подрібнену яловичину в середню миску і на час залишаємо осторонь.
Скориставшись ножем, очищаємо цибулю від лушпиння і після промиваємо під проточною водою. Викладаємо компонент на обробну дошку і дрібно рубаємо на квадратики. Подрібнену цибулю пересипаємо в вільну тарілку.
Через м'ясорубку з крупною решіткою пропускаємо шматочки яловичини. Фарш має вийти грубого помелу, щоб наша котлета згодом нагадувала справжнісінький гамбургер. Сюди ж додаємо подрібнену цибулю, гірчицю і висипаємо до смаку сіль і чорний мелений перець. За допомогою столової ложки ретельно перемішуємо компоненти до утворення однорідної маси.
У сковороду-гриль наливаємо трохи рослинного масла і ставимо на середній вогонь. Коли ємність з вмістом добре розігріється, починаємо формувати по одній котлети і викладати в сковороду. Для цього набираємо трохи фаршу чистими руками і ліпимо з нього кульку. Потім злегка здавлюємо його і акуратно викладаємо в гаряче масло. Обсмажуємо котлети з двох боків до золотистої скоринки. Відразу ж після цього робимо маленький вогонь і продовжуємо смажити блюдо до повної готовності. Перевертаємо котлети з одного боку на іншу за допомогою дерев'яної лопатки.
На її місце ставимо звичайну круглу сковороду і розтоплюємо в ній вершкове масло. Відразу ж після цього смажимо в ємності по черзі яйця. Увага: солимо компонент за смаком. У нас повинна вийти яєчня. Готову страву викладаємо поверх яловичини і можемо подавати до обіднього столу.
Подаємо яловичини з яйцем до обіднього столу в гарячому вигляді. Це дуже ситне і смачне блюдо, яке можна готувати і на пікніку, і в святкові дні, і просто пригощати цієї смакотою званих гостей. Завдяки сковороді-гриль м'ясо виходить із золотистою скоринкою і злегка віддає димком. Зазвичай таке блюдо подають з хлібобулочними виробами, салатами зі свіжих овочів і різними видами соусів.