Яловичина в гірчиці
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт яловичини в гірчиці - для тих, кому до вподоби добре приготоване м'ясо в гостренького гірчичному соусі. Блюдо французької кухні.
Холодними зиязиками вечорами я просто обожнюю такі гарячі страви, як це. Яловичина в гірчиці гаситься близько двох годин, завдяки чому виходить дуже ніжною і соковитою. А соус, в якому вона гаситься, виходить дуже пікантний, трохи остренький. Всі любителі хорошого м'яса обов'язково оцінять цей рецепт яловичини в гірчиці.
- Яловичина - 1 кілограм
- Бекон - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Яловичий бульйон - 1 1/2 склянки
- Гірчичний - 1/3 склянки
- Морква - 4 штуки
- Вино червоне - 1/4 склянки
У великій каструлі обсмажуємо дрібно нарізаний бекон. Коли жир з бекону витопиться, додаємо дрібно нарізану цибулю і обсмажуємо 2-3 хвилини.
Яловичину тим часом нарізаємо на кубики стороною приблизно 3 см, обсипаємо борошном.
Додаємо яловичину в каструлю і обсмажуємо на швидкому вогні до утворення скоринки.
Додаємо яловичий бульйон, гірчицю, вино, сіль і перець. Доводимо до кипіння, після чого ставимо на мінімальний вогонь і тушкуємо під кришкою 75 хвилин.
Потім додаємо дрібно нарізану моркву і тушкуємо ще 40 хвилин на повільному вогні. По закінченню цього часу блюдо буде готово.