Яловичина в гірчиці і листковому тісті
(покроковий рецепт з фото)
Соковита і ніжна яловичина, замаринована в гірчиці, загорнута в шинку і запечена в листковому тісті ... Що може бути смачніше на обід? Навіть на святковому столі таке блюдо стане головним.
За рецепт цієї страви я довго боролася з шеф-кухарем одного ресторану. Ця страва дивно смачне і надзвичайно красиве. Якщо хочете, щоб м'ясо було повною прожарювання, смажте його довше на слабкому вогні. В листковому тісті воно не буде довго пекти. Паштет з грибів шиітаке, шинка і гірчиця створюють справжній тандем смаку.
- Яловичина - 1 кілограм (м'якоть)
- Гриби шиітаке - 200 грам
- Шинка - 4 часточки
- Гірчичний - 50 грам
- Листкове тісто - 500 грам
- Жовток - 2 штуки
- Рослинна олія - 30 грам
1. М'якоть наріжте товстим шматком, після чого обсмажте з усіх боків на олії до рум'яного кольору.
2. Змастіть з усіх боків гірчицею відразу після обсмажування (поки м'ясо гаряче). Після цього його можна посолити і приправити за смаком. На маслі, на якому смажилося м'ясо, обсмажте гриби, після чого подрібніть їх блендером до стану паштету.
3. Візьміть харчову плівку, викладіть на неї тонко нарізані скибочки шинки, потім викладіть шар з грибного паштету, а вже зверху викладіть м'ясо.
4. За допомогою харчової плівки скрутіть в рулет, після чого зніміть плівку і викладіть рулет на листкове тісто.
5. Загорніть тісто "конвертом" і швом вкладіть вниз. Тим часом розігрійте духовку.
6. Тепер останній штрих: змастіть тісто зверху і з боків жовтками, відправте в розігріту духовку на 25 хвилин. Температуру виставте 180 градусів.
7. Можна зробити невеликі надрізи, щоб тісто не деформувалося під час випікання. Дайте рулету трохи постояти, охолонути.
8. Потім можна нарізати і подавати до столу. Ось так чудово він виглядає в розрізі.