Форель в листковому тісті
(покроковий рецепт з фото)
Форель в листковому тісті - це ще один дуже простий спосіб смачно приготувати форель. Втім, замість форелі тут можна використовувати і іншу червону рибу - лосося або сьомгу.
Одного разу після якогось бенкету у мене вдома залишилося кілька шматочків форелі, проте знову запікати її в духовці і їсти з гарніром не хотілося, та й взагалі винаходити щось було лінь. Тому я вирішив вивернутися і придумав це примітивно, але виявилося дуже смачним блюдо - форель в листковому тісті. Відмінний спосіб приготування форелі для ледарів
- Шматочок форелі - 200 грам
- Листкове бездріжджове тісто - 200 грам
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
- Сіль - - За смаком
- Спеції - - За смаком
- Яйце - 1 штука
Спершу шматочки риби потрібно добре промити і обсушити на паперовому рушнику.
Листкове тісто трошки розкачати (але не сильно, нам не потрібно тонке).
Розрізаємо наше тісто на порційні шматочки, в центр кожного викладаємо рибку. Солимо, додаємо спеції, можна трошки капнути олії на рибку.
Загортаємо рибу в тісто, краю акуратно защипувати.
Утворені пиріжки викладаємо на деко, змащений маслом. Тісто злегка наколоти виделкою в декількох місцях, а також зверху помазати збитим яйцем.
Випікаємо 15-20 хвилин при 200 градусах - тісто має підрум'янитися, а рибка повністю пропектися. Готово!