Рецепт Форель в листковому тісті фото

Форель в листковому тісті
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Риба та морепродукти, Форель, Листкове тісто
Дієтичне харчування
На обід
Гарячі страви

Форель в листковому тісті - це ще один дуже простий спосіб смачно приготувати форель. Втім, замість форелі тут можна використовувати і іншу червону рибу - лосося або сьомгу.

Одного разу після якогось бенкету у мене вдома залишилося кілька шматочків форелі, проте знову запікати її в духовці і їсти з гарніром не хотілося, та й взагалі винаходити щось було лінь. Тому я вирішив вивернутися і придумав це примітивно, але виявилося дуже смачним блюдо - форель в листковому тісті. Відмінний спосіб приготування форелі для ледарів

  • Шматочок форелі - 200 грам
  • Листкове бездріжджове тісто - 200 грам
  • Рослинна олія - 20 мілілітрів
  • Сіль - - За смаком
  • Спеції - - За смаком
  • Яйце - 1 штука
форель в листковому тісті - фото крок 1
Спершу шматочки риби потрібно добре промити і обсушити на паперовому рушнику.
форель в листковому тісті - фото крок 2
Листкове тісто трошки розкачати (але не сильно, нам не потрібно тонке).
форель в листковому тісті - фото крок 3
Розрізаємо наше тісто на порційні шматочки, в центр кожного викладаємо рибку. Солимо, додаємо спеції, можна трошки капнути олії на рибку.
форель в листковому тісті - фото крок 4
Загортаємо рибу в тісто, краю акуратно защипувати.
форель в листковому тісті - фото крок 5
Утворені пиріжки викладаємо на деко, змащений маслом. Тісто злегка наколоти виделкою в декількох місцях, а також зверху помазати збитим яйцем.
форель в листковому тісті - фото крок 6
Випікаємо 15-20 хвилин при 200 градусах - тісто має підрум'янитися, а рибка повністю пропектися. Готово!

Схожі рецепти