Рецепт Котлети в листковому тісті фото

Котлети в листковому тісті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Пісні страви , Роздільне харчування
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Колись, в радянські часи, котлети в тісті були улюбленою стравою у дітвори. Сьогодні, в домашніх умовах, котлети в тісті можна перетворити в гарне блюдо, яке прикрасить навіть святковий стіл.

Опис приготування:

Красиві, пишні і дуже смачні котлетки в тісті різної форми готові. Вони прикрасять ваш стіл і дуже сподобаються близьким і гостям.

  • Готове листкове тісто, упаковка - 1 штука
  • Курячі грудки - 1 кілограм
  • Булочка для фаршу - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Цибуля - 3-4 штук
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Масло для обсмажування котлет - - За смаком
котлети в листковому тісті - фото крок 1
1. З курячих грудок зняти шкірку, розмочити булку в молоці. Пропустити через м'ясорубку м'ясо з хлібом. Додати туди ж цибуля і часник, сіль і перець, влити молоко, що залишилося.
котлети в листковому тісті - фото крок 2
2. Відбити фарш. Розділити навпіл. Котлети в тісті у нас будуть різної форми. З половини фаршу ми Наліпимо вузькі батончики, а з другої половини зліпимо круглі коржі. Обсмажити котлети на маслі не до готовності, а трохи до скоринки. Відкласти котлети, щоб охололи.
котлети в листковому тісті - фото крок 3
3. Тісто розморозити і нарізати на прямокутники. Готовим «колосок». Розкачати кожен прямокутник і надрізати по діагоналі ялинкою. В середину заготовки кладемо котлету і заплітаємо косичку.
котлети в листковому тісті - фото крок 4
4. Тепер готуємо «дзвіночки». Розкачати тісто і нарізати вузькі смужки в 15 см. Взяти 4 смужки і кладемо і кладемо внахлест. Промені з'єднуємо над котлетою і формуємо вгорі «гудзик».
котлети в листковому тісті - фото крок 5
5. Готові заготовки викласти на лист, змастити збитим яйцем. В духовці, розігрітій до 180 градусів, випікати близько 20 хвилин.

Схожі рецепти