Котлети в листковому тісті
(покроковий рецепт з фото)
Колись, в радянські часи, котлети в тісті були улюбленою стравою у дітвори. Сьогодні, в домашніх умовах, котлети в тісті можна перетворити в гарне блюдо, яке прикрасить навіть святковий стіл.
Красиві, пишні і дуже смачні котлетки в тісті різної форми готові. Вони прикрасять ваш стіл і дуже сподобаються близьким і гостям.
- Готове листкове тісто, упаковка - 1 штука
- Курячі грудки - 1 кілограм
- Булочка для фаршу - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цибуля - 3-4 штук
- Яйце - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
- Масло для обсмажування котлет - - За смаком
1. З курячих грудок зняти шкірку, розмочити булку в молоці. Пропустити через м'ясорубку м'ясо з хлібом. Додати туди ж цибуля і часник, сіль і перець, влити молоко, що залишилося.
2. Відбити фарш. Розділити навпіл. Котлети в тісті у нас будуть різної форми. З половини фаршу ми Наліпимо вузькі батончики, а з другої половини зліпимо круглі коржі. Обсмажити котлети на маслі не до готовності, а трохи до скоринки. Відкласти котлети, щоб охололи.
3. Тісто розморозити і нарізати на прямокутники. Готовим «колосок». Розкачати кожен прямокутник і надрізати по діагоналі ялинкою. В середину заготовки кладемо котлету і заплітаємо косичку.
4. Тепер готуємо «дзвіночки». Розкачати тісто і нарізати вузькі смужки в 15 см. Взяти 4 смужки і кладемо і кладемо внахлест. Промені з'єднуємо над котлетою і формуємо вгорі «гудзик».
5. Готові заготовки викласти на лист, змастити збитим яйцем. В духовці, розігрітій до 180 градусів, випікати близько 20 хвилин.