Домашній майонез без гірчиці
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати домашній майонез без гірчиці дуже просто, а результат завжди приголомшливий! Такий салат можна додавати в салати або просто намазувати на хліб! Це дуже смачно!
Приготувати домашній майонез дуже просто і швидко, а якщо будете готувати його постійно, то через кілька місяців спробувавши покупної, вам він здасться дуже несмачним. Єдине, що потрібно враховувати при приготуванні домашнього майонезу - потрібна чимала потужність блендера - мінімум 600 Вт. І ще - обов'язково починайте збивати на дні чарки, не рухаючи блендер, а потім вже піднімайте і продовжуйте збивати. Інакше маса не зіб'ється і залишиться рідкою.
- Жовтки - 2 штуки
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
- Сіль - 2 щіпки
- Цукор - 2 щіпки
- Оцет 9% - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Паприка - 2 щіпки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця вибирайте кімнатної температури. Спеції можна використовувати будь-які - додати мелений сушений часник, kurkumu. Мені очен подобається коли в майонезі присутній смак паприки.
Жовтки відокремте від білків, білки нам не знадобляться, але їх можна використовувати в приготуванні інших страв. А жовтки відправте в стакан для збивання.
Додайте сіль, перець, паприка, влийте оцет.
Влийте рослинне масло (використовувати можна як соняшникова, так і оливкова). Тепер можна починати збивати. Поставте погружной блендер на дно склянки і збивайте відразу на найбільшій потужності, не піднімаючи блендер. Коли всі інгредієнти поєдналися, і маса придбала однорідний молочно-білий колір, можна піднімати і продовжувати збивати, поки маса не загусне. Чим густіше майонез ви хочете отримати в результаті, тим більше рослинного масла потрібно додати. Я додала трохи більше 150 мл, і майонез у мене вийшов досить густим.
Ось таким у мене вийшов майонез. Він густий, krapinkami з паприкою та перцем.
Домашній майонез без гірчиці готовий.