Домашній майонез без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Всі знають, що домашній майонез набагато смачніше і корисніше магазинного. Однак не всі наважуються його готувати через використання сирих яєць - сальмонела, на жаль, не дрімає. Пропоную вам простий рецепт домашнього майонезу без яєць - з його допомогою ви в лічені хвилини приготуєте цей смачний соус без жодного ризику для здоров'я.
Такий майонез за смаком практично нічим не відрізняється від звичайного, повірте! Домашній майонез без яєць прекрасно підійде в якості заправки для салатів, бутербродів і різноманітних закусок. Приготувати його дуже просто - єдине необхідна уязик, це наявність погружного блендера.
- Молоко - 100 мілілітрів
- Рослинна олія - 200 мілілітрів (оливкова або 1/1 суміш соняшникової і оливкової)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка (готова)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сік лимонний - 1-2 Ст. Ложок
- Цукор - 1-2 Щепоток
- Курукума або шафран - За смаком (для додання майонезу жовтого кольору)
Продукти, які знадобляться для приготування домашнього майонезу без яєць. Молоко і рослинне масло повинні бути однакової температури.
З'єднуємо молоко і масло в високому вузькому стакані.
Опускаємо в стакан блендер і починаємо збивати.
Збиваємо на високій швидкості, поступово піднімаючи блендер. Буквально через хвилину, а то і менше, молоко і масло перетворяться в пишну однорідну емульсію.
Додаємо інші інгредієнти - гірчицю, сіль, цукор, лимонний сік - і знову збиваємо.
Через 20 секунд отримуємо ось такий майонез - щільний, красивий і дуже смачний.
Єдина відмінність такого майонезу від звичайного - трохи світліший відтінок. Якщо ви хочете отримати майонез звичного жовтого кольору - додайте в нього куркуму або шафран і ретельно перемішайте.
Ну і інші спеції - перець, пряні трави - не забороняються:)
Ну і інші спеції - перець, пряні трави - не забороняються:)
Домашній майонез без яєць готовий. Смачного!