Рецепт Пісний майонез без яєць фото

Пісний майонез без яєць
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Фрукти, Яблука
Пісні страви
На обід
Соуси

Пісний майонез без яєць можна зробити зі звичайних яблук. Соус буде володіти яскравим смаком і неймовірною ароматної ноткою. Його можна подавати як з запеченими овочами, так і з салатами або випічкою.

Пісний майонез на яблучній основі можна подати навіть з несолодкої випічкою. Він буде актуальний в овочевих салатах або з запеченими і вареними овочами. Зберігається соус в холодильнику приблизно 3 діб, але ви можете запекти яблука заздалегідь і у вас під рукою завжди буде основа для такої страви.

  • Яблуко - 3 штуки
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Гірчиця зернова - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 3 щіпки
  • Вода - 30 мілілітрів
пісний майонез без яєць - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
пісний майонез без яєць - фото крок 2
Яблука очистіть від шкірки, промийте у воді і зріжте м'якоть з плоду в каструлю або в казан невеликими шматочками. Влийте 30 мл. Теплої води, посоліть і помістіть ємність на плиту.
пісний майонез без яєць - фото крок 3
Тушкуйте приблизно 10-15 хвилин під кришкою до м'якості.
пісний майонез без яєць - фото крок 4
Злийте рідину, і перемістіть яблука в чашу блендера. Отпюріруйте приблизно 1-2 хвилини і остудіть яблучне пюре на холоді протягом 20-30 хвилин.
пісний майонез без яєць - фото крок 5
Потім в пюре додайте ще солі, зернову гірчицю або порошкову магазинну. Почніть збивати соус блендером і потроху вливайте олію. Майонез буде світлішати на очах. Головне - вливати масло дрібної цівкою, інакше соус може расслоиться. Після приготування помістіть майонез в холодильник і остудіть.
пісний майонез без яєць - фото крок 6
Охолоджений пісний майонез викладіть в соусник, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.

Схожі рецепти