Домашній майонез міксером
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами класичний рецепт домашнього майонезу міксером. Принаймні саме такий соус готувала моя бабуся для заправки салатів, і він був настільки ніжними, що я була в захваті!
Перед вами рецепт приготування домашнього майонезу міксером, і я вам з радістю розповім, як це робиться. Склад простий: яйця, олія, трохи гірчиці і спеції, - Усе, як і в класичному рецепті! єдиний нюанс: я додала варений жовток одного домашнього яйця, щоб готовий соус вийшов по-домашньому жовтим!
- Яйце варене - 1 штука
- Яйце свіже - 1 штука
- Масло рослинне - 3/4 склянки (і ще 2-3 ст.Л., щоб контролювати потрібну консистенцію)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Перець - За смаком
1. Ось наші інгредієнти. Перетираємо для початку жовток звареного яйця з сирим. Білок поки залишимо осторонь. Перетираємо до однорідності жовтки з сіллю.
2. Додамо далі масло і гірчицю, а також лимонний сік. Починаємо збивати міксером на малій швидкості.
3. Ось приблизно така білувата вийде маса. Додамо сюди ж яєчний білок, знову збиваємо, поступово збільшуючи швидкість.
4. І в підсумку отримаємо ось такий пишний, повітряний і красивий майонез!