Домашній часниковий майонез
(покроковий рецепт з фото)
Домашній часниковий майонез - це прекрасна альтернатива покупним майонезним соусів, напханий шкідливими речовинами. Виходить не гірше, а навіть краще, ніж в магазині.
Покупної майонез з супермаркетів - та еще отрава, тому рекомендую спробувати приготувати домашній часниковий майонез. Благо, готується він за дві секунди, а за смаком нітрохи не поступається тим, що продаються в магазинах. Модерних інгредієнтів теж не потрібно. Таким майонезом дуже добре заправляти салати, та й просто до різноманітних гарячих страв він підходить чудово.
- Оливкова олія - 1 Склянка
- Жовток - 2 штуки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль, перець - - За смаком
За допомогою ручного блендера збиваємо оливкова олія, лимонний сік і жовтки. Дуже важливо - збивати потрібно на самому дні чаші.
Коли суміш трохи загусне і по консистенції стане схожою на справжній майонез - додаємо дрібно нарізаний часник, солимо і перчимо, і збиваємо до однорідності.
Власне, домашній часниковий майонез готовий до використання. Зберігатися в холодильнику він може 2-3 діб, потім починає псуватися. Хай щастить!