Рецепт Домашній часниковий майонез фото

Домашній часниковий майонез
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі , Часник , Майонез
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Соуси
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 10 хв.

Домашній часниковий майонез - це прекрасна альтернатива покупним майонезним соусів, напханий шкідливими речовинами. Виходить не гірше, а навіть краще, ніж в магазині.

Опис приготування:

Покупної майонез з супермаркетів - та еще отрава, тому рекомендую спробувати приготувати домашній часниковий майонез. Благо, готується він за дві секунди, а за смаком нітрохи не поступається тим, що продаються в магазинах. Модерних інгредієнтів теж не потрібно. Таким майонезом дуже добре заправляти салати, та й просто до різноманітних гарячих страв він підходить чудово.

  • Оливкова олія - 1 Склянка
  • Жовток - 2 штуки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Сіль, перець - - За смаком
домашній часниковий майонез - фото крок 1
За допомогою ручного блендера збиваємо оливкова олія, лимонний сік і жовтки. Дуже важливо - збивати потрібно на самому дні чаші.
домашній часниковий майонез - фото крок 2
Коли суміш трохи загусне і по консистенції стане схожою на справжній майонез - додаємо дрібно нарізаний часник, солимо і перчимо, і збиваємо до однорідності.
домашній часниковий майонез - фото крок 3
Власне, домашній часниковий майонез готовий до використання. Зберігатися в холодильнику він може 2-3 діб, потім починає псуватися. Хай щастить!

Схожі рецепти