Верзере з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Верзере з грибами - блюдо молдавської кухні, невеликі закусочні пироги з капустою. Сьогодні хочу запропонувати свій варіант випічки з двома видами капусти - квашеної і свіжої, і з білими сушеними грибами
Верзере з грибами і двома видами капусти - відмінна домашня випічка, тісто тонке, а всередині багато смачної начинки. Сьогодні розповім, як приготувати верзере з грибами просто і легко. Для начинки у мене була квашена капуста, в ній вже були лук, морква і трохи яблука, тому я не брала окремо інші овочі. Квашена капуста взагалі надає дуже цікаву кислу нотку в блюдо, а в поєднанні з білими грибами взагалі смакота. Звичайно, якщо у вас немає білих або сушених грибів, то можна взяти свіжі шампіньйони, тільки в два рази більше. Спробуйте приготувати це ситне блюдо, і верзере розлітаються, прямо як наші пиріжки.
- Олія соняшникова - 100 грам
- Вода - 1/2 склянки
- Борошно вищого сорту - 2 склянки
- Квашена капуста - 200 грам
- Свіжа білокачанна капуста - 200 грам
- Білі сушені гриби - 50 грам
- Яйця - 1 штука (для змащення)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
Воду з'єднайте з рослинним маслом, додайте сіль і гарненько розмішайте.
Додайте борошно до води з маслом, добре розмішайте і замісити круте еластичне тісто. Дайте тесту постояти 20-25 хвилин.
Поки тісто відпочиває, на сковороді з ложкою олії обсмажте квашену капусту до золотистого кольору.
Потім додайте до неї свіжу капусту і обсмажте ще 10 хвилин.
Сушені гриби опустіть у воду і дайте їм постояти хвилин 30.
Коли гриби набухнуть, поріжте їх і відправте до капусти на сковороду. Обсмажте все разом ще 5-7 хвилин.
Тісто розділи 7-8 однакових шматочків. Розкачайте кожен шматочок в пласт 0, 5 см і викладіть начинку з капусти і грибів.
Краї загорніть і скрутіть конвертиком. Защипайте всі стики.
Коли зробите все пироги, покладіть їх на деко, змастіть збитим жовтком і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.
Коли пироги стануть золотистими, дістаньте їх з духовки, трохи остудіть і подавайте до столу.