Вершковий чилі
(покроковий рецепт з фото)
Шматочки ніжного курячого м'яса і тане в роті квасоля потопають у вершковому гострому соусі, а неповторний аромат спецій вдало підкреслюють смак цієї страви. Рекомендую вам спробувати вершковий чилі.
Блюдо вийшло досить ситним, зігріваючим і дуже смачним. Для дітей я готувала так само, тільки без додавання гострого перцю. Любителі білих соусів замість червоного перцю додають гострий перець зеленого кольору, і тоді виходить білий вершковий чилі. Від мого варіанту він відрізняється тільки кольором, але не смаком. Всі подробиці, як приготувати вершкове чилі, дивіться нижче в покроковому рецепті.
- Грудка куряча - 500 грам
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Квасоля біла - 300 грам (консервована)
- Бульйон курячий - 1 Склянка
- Перець чилі - 100 грам (консервований)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка (мелений)
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Фенхель - 1 штука (гілочка)
- Крем - 2/3 склянки
- Вершки - 1/2 склянки(33% жирності)
Курячі грудки помийте, обсушити. Цибулю і часник очистіть. Консервовану квасолю відкиньте на друшляк.
М'ясо наріжте на дрібні кубики, цибуля і часник подрібніть. У глибокій сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте куряче м'ясо, цибуля і часник протягом 10 хвилин.
Додайте кумін і розмарин, обсмажуйте протягом 1 хвилини, щоб розкрився смак спецій. Додайте сіль, білу квасолю, гарячий бульйон ...
... І консервований гострий перець. Доведіть до кипіння і тушкуйте на середньому вогні протягом 10 хвилин.
Влийте вершки і сметану, готуйте ще 15 хвилин.
Смачного!