Вершкова паста
(покроковий рецепт з фото)
Тут я розповім, як приготувати вершкову пасту з курячим м'ясом і овочами. Це ніжне блюдо для легкої вечері або обіду. Якщо ви не їсте м'ясо, то можна виключити курку, паста залишиться смачною.
Якщо ви хочете додати страві трохи пікантності, то в маринад для курки можна додати ложку свіжовичавленого лимонного соку.
Набір овочів для даної пасти можна варіювати на свій розсуд. Наприклад, сюди відмінно підійде болгарський перець, а замість зеленого горошку можна взяти солодку консервовану кукурудзу.
Перед подачею посипте на пасту трохи тертого пармезану.
- Пенне - 400 грам (макарони)
- Куряче м'ясо - 400 грам (грудка)
- Брокколі - 300 грам
- Морква - 200 грам
- Консервований горошок - 200 грам
- Вершки - 400 мілілітрів (від 30% )
- Пармезан - 100 грам
- Часник - 2 зубчики
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Базилік - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Курячі грудки поріжте невеликими шматочками, приготуйте маринад із столової ложки оливкової олії, базиліка і дрібки солі. Перемішайте м'ясо з маринадом, залиште на 15 хвилин. Тим часом наріжте моркву тонкою соломкою, розділіть брокколі на невеликі суцвіття, порубати часник, натріть сир.
Тепер поставте пасту відварюватися відповідно до інструкції. У глибоку сковороду вилийте вершки, нагрійте їх. Додайте тертий сир і почніть все перемішувати. Потрібно, щоб сир розплавився. Тепер додайте ложку оливкової олії, перемішайте і протушкувати хвилину. Соус готовий.
Тепер на чисту сковороду налийте трохи олії і покладіть обсмажувати куряче м'ясо. Сюди ж викладіть часник. Коли м'ясо стане м'яким, викладіть в цю сковороду всі овочі і поперчіть за смаком.
Гасіть овочі, поки морква не стане м'якою. Потім вилийте в сковороду з овочами готовий соус і перемешйпте. Тепер сюди можна додавати відварені макарони. Протушкувати соус з макаронами близько хвилини - і подавайте до столу.