Вегетаріанські фрикадельки з соусом песто
(покроковий рецепт з фото)
Смачні та ситні вегетаріанські фрикадельки з сочевиці будуть відмінним вечерею або обідом. І не тільки для вегетаріанців!
Для приготування фрикадельок підходить будь-яка цілісна сочевиця. Але особливо смачно з чорної, у неї дуже приємний горіховий присмак. Також можна приготувати такі фрикадельки з квасолею або нутом.
- Сочевиця - 2 склянки (вже вареної)
- Яйця - 2 штуки
- Rikotta - 100 грам
- Пармезан - 1/2 склянки (тертого)
- Часник - 1 зубчик
- Сухарі мелені - 1 Стакан
- Петрушка - 1/2 пучка
- Базилік - 1 пучок (песто: всі продукти нижче)
- Лимон - 1 штука
- Горіхи кедрові - 2-3 Ст. Ложок
- Петрушка - 1/2 пучка
- Масло оливкове - 1/2 склянки
- Пармезан - 2 Ст. Ложки (тертий)
- Чорний перець - За смаком
Відваріть сочевицю по інструкції на упаковці, відкиньте на друшляк і добре обсушити.
Пробийте блендером в крихту.
Додайте рикотту, часник, яйце, посоліть і поперчіть за смаком. Пробийте ще раз до однорідності. Перекладіть масу в миску, додайте рубану петрушку, тертий пармезан і мелені сухарі. Сухарі краще додавати частинами, перемішуючи масу і пробуючи скачати з неї невелику кульку. Якщо перекласти сухарів, фрикадельки будуть тріскатися.
Скачайте невеликі кульки розміром приблизно з волоський горіх. Викладіть на застелений пергаментом деко.
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 10-15, до хрусткої скоринки.
Поки фрикадельки запікаються, приготуйте соус песто. Для цього пробийте в блендері промиту і обсушену зелень, посоліть і відіжміть лимонний сік. Додайте трохи тертої цедри і знову пробийте, потроху підливаючи оливкову олію, до однорідності. У готовий соус додайте дрібно натертий пармезан і добре перемішайте. Такий соус густий і непогано стоїть в холодильнику близько тижня. Для подачі його можна розбавити трохи кип'яченою водою, щоб їм можна поливати блюдо.
Подавайте фрикадельки з салатом і локшиною - краще з гречаної собою, вона відмінно поєднується з сочевицею - полив їх соусом песто.