Тушковані цукіні
(покроковий рецепт з фото)
Тушковані цукіні - відмінний гарнір, легка овочева закуска або самостійне здорове блюдо. Тушковані цукіні готуються без масла у власному соку. На приготування цієї страви піде близько 20 хвилин.
Тушковані цукіні можна готувати без масла, жирів і солі. Таке легке і здорове блюдо складе відмінний вечеря. Особливо для тих, хто дотримується дієти або бажає влаштувати собі розвантажувальний день. Особливо смачним це блюдо виходить в сезон цукіні і помідорів. Замість прованських трав можете використовувати свіжу зелень, яку треба промити і дрібно нарубати.
Як приготувати тушковані цукіні?
1. Цукіні і помідори промийте. Цукіні наріжте півкільцями (якщо треба, позбудьтеся від твердих кісточок і жорсткої шкірки). З помідорів зніміть шкірку. Це легше буде зробити, помістивши помідори на пару хвилинок в окріп, а потім - в холодну воду. Наріжте помідори невеликими кубиками.
2. Цибулю і часник очистіть. Лук наріжте півкільцями, часник - пластинками.
3. У сковороді доведіть до кипіння овочевий бульйон. Додайте в нього нарізані цибулю і часник. Нехай гасяться протягом 3-4 хвилин. Постійно помішуйте.
4. До цибулі та часнику додайте помідори, перешкодьте.
5. Після того, як цибуля з помідорами трохи загусне, додайте цукіні. Додати сіль, додайте спеції - прованські трави і паприку. Якщо у вас є копчена паприка, то додавайте її обережно, у неї дуже інтенсивний смак. Можна обійтися і зі звичайною червоною паприкою. Все перемішайте і залиште гаситися під кришкою ще хвилин 10.
Тушковані цукіні готові! Подавайте як закуску, гарнір до м'яса або птиці.
Смачного!
- Cukini - 1-2 штук
- Помідори - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 штук
- Сіль - - За смаком
- Прованські трави - - За смаком
- Паприка копчена - - За смаком (можна замінити звичайною сушеної паприкою.)
- Овочевий бульйон - 1/3 склянки
Як приготувати тушковані цукіні?
1. Цукіні і помідори промийте. Цукіні наріжте півкільцями (якщо треба, позбудьтеся від твердих кісточок і жорсткої шкірки). З помідорів зніміть шкірку. Це легше буде зробити, помістивши помідори на пару хвилинок в окріп, а потім - в холодну воду. Наріжте помідори невеликими кубиками.
2. Цибулю і часник очистіть. Лук наріжте півкільцями, часник - пластинками.
3. У сковороді доведіть до кипіння овочевий бульйон. Додайте в нього нарізані цибулю і часник. Нехай гасяться протягом 3-4 хвилин. Постійно помішуйте.
4. До цибулі та часнику додайте помідори, перешкодьте.
5. Після того, як цибуля з помідорами трохи загусне, додайте цукіні. Додати сіль, додайте спеції - прованські трави і паприку. Якщо у вас є копчена паприка, то додавайте її обережно, у неї дуже інтенсивний смак. Можна обійтися і зі звичайною червоною паприкою. Все перемішайте і залиште гаситися під кришкою ще хвилин 10.
Тушковані цукіні готові! Подавайте як закуску, гарнір до м'яса або птиці.
Смачного!