Рецепт Тушковані цукіні фото

Тушковані цукіні
(покроковий рецепт з фото)

Середземноморська кухня
Овочі , Цукіні
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Корисний обід
Гарніри
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 25 хв.

Тушковані цукіні - відмінний гарнір, легка овочева закуска або самостійне здорове блюдо. Тушковані цукіні готуються без масла у власному соку. На приготування цієї страви піде близько 20 хвилин.

Опис приготування:

Тушковані цукіні можна готувати без масла, жирів і солі. Таке легке і здорове блюдо складе відмінний вечеря. Особливо для тих, хто дотримується дієти або бажає влаштувати собі розвантажувальний день. Особливо смачним це блюдо виходить в сезон цукіні і помідорів. Замість прованських трав можете використовувати свіжу зелень, яку треба промити і дрібно нарубати.

Як приготувати тушковані цукіні?

1. Цукіні і помідори промийте. Цукіні наріжте півкільцями (якщо треба, позбудьтеся від твердих кісточок і жорсткої шкірки). З помідорів зніміть шкірку. Це легше буде зробити, помістивши помідори на пару хвилинок в окріп, а потім - в холодну воду. Наріжте помідори невеликими кубиками.

2. Цибулю і часник очистіть. Лук наріжте півкільцями, часник - пластинками.

3. У сковороді доведіть до кипіння овочевий бульйон. Додайте в нього нарізані цибулю і часник. Нехай гасяться протягом 3-4 хвилин. Постійно помішуйте.

4. До цибулі та часнику додайте помідори, перешкодьте.

5. Після того, як цибуля з помідорами трохи загусне, додайте цукіні. Додати сіль, додайте спеції - прованські трави і паприку. Якщо у вас є копчена паприка, то додавайте її обережно, у неї дуже інтенсивний смак. Можна обійтися і зі звичайною червоною паприкою. Все перемішайте і залиште гаситися під кришкою ще хвилин 10.

Тушковані цукіні готові! Подавайте як закуску, гарнір до м'яса або птиці.

Смачного!

  • Cukini - 1-2 штук
  • Помідори - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2-3 штук
  • Сіль - - За смаком
  • Прованські трави - - За смаком
  • Паприка копчена - - За смаком (можна замінити звичайною сушеної паприкою.)
  • Овочевий бульйон - 1/3 склянки
Тушковані цукіні можна готувати без масла, жирів і солі. Таке легке і здорове блюдо складе відмінний вечеря. Особливо для тих, хто дотримується дієти або бажає влаштувати собі розвантажувальний день. Особливо смачним це блюдо виходить в сезон цукіні і помідорів. Замість прованських трав можете використовувати свіжу зелень, яку треба промити і дрібно нарубати.

Як приготувати тушковані цукіні?

1. Цукіні і помідори промийте. Цукіні наріжте півкільцями (якщо треба, позбудьтеся від твердих кісточок і жорсткої шкірки). З помідорів зніміть шкірку. Це легше буде зробити, помістивши помідори на пару хвилинок в окріп, а потім - в холодну воду. Наріжте помідори невеликими кубиками.

2. Цибулю і часник очистіть. Лук наріжте півкільцями, часник - пластинками.

3. У сковороді доведіть до кипіння овочевий бульйон. Додайте в нього нарізані цибулю і часник. Нехай гасяться протягом 3-4 хвилин. Постійно помішуйте.

4. До цибулі та часнику додайте помідори, перешкодьте.

5. Після того, як цибуля з помідорами трохи загусне, додайте цукіні. Додати сіль, додайте спеції - прованські трави і паприку. Якщо у вас є копчена паприка, то додавайте її обережно, у неї дуже інтенсивний смак. Можна обійтися і зі звичайною червоною паприкою. Все перемішайте і залиште гаситися під кришкою ще хвилин 10.

Тушковані цукіні готові! Подавайте як закуску, гарнір до м'яса або птиці.

Смачного!

Схожі рецепти