Рецепт Taj фото

Taj
(покроковий рецепт з фото)

М'ясо , Овочі , Телятина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Таджин називають і спеціальний посуд, і блюдо, що в ній готується. Його використовують у багатьох країнах світу. Страви виходять соковитими і ніколи не пригоряють. Спробуйте, як приготувати таджин.

Опис приготування:

Всі овочі і м'ясо виходять дуже соковитими і ніжними. Завдяки особливій кришці, конденсат, що утворюється в результаті приготування, не капає, а стікає назад по стінках на дно посудини. Продукти готуються у власному соку і виходять м'якими, соковитим і ароматними. Готове м'ясо можна подати з тушкованими овочами або з легким овочевим гарніром. Таке м'ясо сподобається тим, хто любить запечене м'ясо в духовці.

  • Телятина - 0, 5 кілограма
  • Помідор - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля - 1 штука
  • Імбир - 70 грам
  • Гвоздика - 1 штука
  • Шафран - 1 щіпка
  • Кмин - 0, 5 чайних ложки
  • Перець горошком - 5 штук
  • Гострий перець - 1/3 штуки
  • Лимон в'ялений - 1 штука
  • Соняшникова олія - 5 Ст. Ложок
Taj - фото крок 1
1. На дно таджин наливаємо соняшникову олію, відправляємо його на вогонь. Імбир чистимо і нарізаємо великими шматочками, злегка обсмажуємо його. Цибуля чистий і PIME, нарізаємо крупно, відправляємо до імбиру, тертя.
Taj - фото крок 2
2. М'ясо ретельно миємо, витираємо паперовим рушником і нарізаємо невеликими шматочками. Відправляємо його до цибулі і імбиру, перемішуємо і підсмажуємо до зміни кольору, після чого додаємо спеції.
Taj - фото крок 3
3. Кладемо дрібно нарізаний часник і гострий перець, в'ялений лимон, нарізаний шматками, вливаємо гарячу воду, накриваємо кришкою, залишаємо на слабкому вогні на 60 хвилин. Після цього додаємо порізані помідори, знову накриваємо кришкою і Томім 20 хвилин.
Taj - фото крок 4
4. Готову страву подаємо гарячим зі свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти