Суп солянка (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з усіма любителями ситних і наваристих перших страв дуже класним варіантом, як приготувати суп-солянку. Класичний рецепт і зовсім нескладний, так що його повторить будь.
Цю страву можна по праву назвати родзинкою російської кухні. Ситний і смачний суп з м'ясом, копченостями, ковбасками та іншими делікатесами - це чудова ідея для обіду. Подавати до столу солянку можна з ложкою сметани, доповнивши скибочкою лимона і жменею маслин. Обов'язково спробуйте, якщо такого рецепта ще немає у вашій кулінарній скарбничці.
- М'ясо - 450 грам (свинина, яловичина, курка або все разом)
- М'ясні вироби - 300 грам (шинка, ковбаса, копченості та т. Д.)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2-4 зубчиків
- Цибулина - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Мариновані огірочки - 2-4 штук
- Маслини - За смаком(+ каперси за бажанням)
- Сіль, перець, спеції, зелень - За смаком
- Лимон і вершки - За смаком
1. М'ясо вимийте, викладіть в каструлю і залийте водою. Туди ж відправте копченості. Можна також додати лавровий лист і овочі для аромату. Варіть бульйон на повільному вогні пару годин до готовності м'яса.
2. Коли м'ясо сварились, акуратно дістаньте його з бульйону, остудіть трохи і подрібніть. Бульйон процідіть і знову відправте на вогонь. Викладіть туди нарізане м'ясо.
3. Слідом відправте м'ясні делікатеси. В даному випадку це шинка і салямі.
4. Наріжте огірочки. Маслини можна додавати перед подачею в тарілку або відразу відправити в бульйон. Я віддаю перевагу другому варіанту. Крім того, я раджу додати жменю каперсів.
5. Викладіть все в бульйон, доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні. Додати сіль за смаком.
6. Паралельно очистіть і подрібніть цибулю з часником. Викладіть на сковороду з рослинним маслом і обсмажте. Додайте томатну пасту і влийте трохи бульйону або розсолу від огірків.
7. Додати сіль, додайте перець і спеції за смаком. Також я раджу додати чайну ложку цукру. Томіть соус хвилин 5, помішуючи.
8. Викладіть його в бульйон, акуратно перемішайте і варіть солянку ще хвилин 5-7.
9. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і залиште на півгодинки, щоб солянка настоялась.
Подавайте до столу гарячою, доповнивши лимоном і сметаною за бажанням.
Смачного!
Подавайте до столу гарячою, доповнивши лимоном і сметаною за бажанням.
Смачного!