Гороховий суп класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)
Точно відповісти на питання, де вперше приготували гороховий суп, майже неможливо, адже в тій чи іншій варіації його готують в самих різних країнах. Я пропоную класичний для нашої країни рецепт.
Класичний рецепт горохового супу дуже простий. Важливо пам'ятати, що щоб суп був особливо смачним, горох потрібно замочити в холодній воді на 1-2 годину, тоді при раскіпаніі вийде смачний бульйон з насиченим ароматом. Для додання пікантності смаку в суп додають часник, він дійсно дуже добре поєднується з горохом. Також в суп можна додати копченості, але я все ж кладу свіжу свининку або яловичину: так і корисніше і, як на мене, смачніше. Далі я розповім детально, як приготувати гороховий суп (класичний рецепт).
- Горох сухої - 200 грам
- Свинина - 250 грам
- Картопля - 5-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 0, 5-1 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 35-40 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Горох промийте, потім залийте холодною водою і залиште на 1-2 годину. За цей час 2-3 рази поміняйте воду. Після цього відправте горох разом з м'ясом в каструлю з киплячою водою (у мене каструля на 4 л.), додайте дрібно порізаний часник і сіль, варите 1 час.
Картопля дрібно поріжте і додайте в суп, варите 30 хвилин, щоб картопля добре раскіпелся.
Цибулю і моркву пассеруйте у вершковому маслі і додайте в суп. Якщо потрібно, додайте ще трохи солі, за бажанням покладіть лавровий лист і інші прянощі.
Класичний гороховий суп готовий. Налийте його в порційні тарілки і подавайте до столу. Смачного!